Annons:

S-ledamoten kritisk mot att ingen fick debattera:

Tomas Söreling (S) tycker att det var märkligt av KD att inte ta en interpellation i samtalet kring äldreboendesatsningen i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

S-ledamoten kritisk mot att ingen fick debattera: "Märkligt agerande av KD"

Under gårdagens kommunfullmäktigemöte diskuterade Anders Andersson (KD) och Lars Rosander (C) äldreboendesatsningen i Hultsfreds kommun. Ingen annan ledamot fick delta i debatten eftersom det var en fråga från Andersson till kommunalrådet.
Socialdemokraternas Tomas Söreling tycker att det var dåligt av KD-ledamoten.

Annons:

Tomas Söreling skriver så här i en kommentar med anledning av KD:s val att lyfta en fråga i stället för en interpellation, då alla ledamöter kan delta i debatten:

"Hultsfreds kommun har sedan ett antal månader beslutat att satsa ordentligt på att bygga ut äldreboendena i olika etapper i kommunen. Vi startar i Virserum med Ekliden och fortsätter med Hemgården i Målilla tidig vår 2019. Vi vet att detta är den största satsningen som görs på detta område både vad gäller summan och också i omfattning.

Det är så klart inte optimalt att det dröjer med några månader men vi vet att ärendet överklagades vilket påverkat starten, men ärendet har inte legat still trots detta utan man har förberett så gott det går under dessa omständigheter.

Att då under dessa omständigheter försöka att ifrågasätta datum hit och dit varför det dröjt m.m genom att ”fega ur” och bara ställa en fråga som ingen kan debattera istället för en interpellation ,för att skapa billiga poäng utifrån att man drev en annan linje inför beslutet om vem som skulle få uppdraget är inget man skriver hem om.

Vi vet att det var ett fåtal politiker däribland KD och Anders Andersson som tyckte att vi skulle genomföra satsningen i egen regi, men som bekant var det en stor majoritet som tyckte att detta gör vi i samarbete med Riksbyggen, för vi var och är övertygande om att detta är helt rätt och det viktigaste av allt projektet blir av. Våra äldre invånare är värda den här satsningen och vi såg att vi får en helhetslösning som gagnar alla i kommunen på sikt oavsett var man bor och det är bra. Vi tror inte det gynnar vare sig våra äldre eller våra berörda anställda att man springer omkring och försöker bromsa, ifrågasätta detaljer just för att man inte fick sin vilja igenom i det majoritetsbeslut vi stod bakom i kommunfullmäktige i höstas.Nu ser vi från Socialdemokraterna fram emot att de sista pusselbitarna sätts på plats och att byggställningarna kommer upp som visar att beslutet som vi tog tillsammans med centern och några till var ett riktigt steg på vägen mot fler och moderna boende för dom som förtjänar det bäst nämligen våra äldre invånare."

Tomas Söreling (S) i Hultsfreds kommun

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt