Annons:

Anderssons replik till Söreling:

Anders Andersson har kommenterat Tomas Sörelings debattinlägg efter måndagens kommunfullmäktige. Foto: Ossian Mathiasson

Anderssons replik till Söreling: "Oj, vilken öm tå detta var"

Anders Andersson (KD) har gett sitt svar på den insändare som Tomas Söreling (S) hade på Dagens Hultsfreds debattsida tidigare i veckan med anledning av debatten kring kommunens äldreboenden.

Annons:

Under måndagens kommunfullmäktigemöte diskuterade Anders Andersson (KD) och Lars Rosander (C) äldreboendesatsningen i Hultsfreds kommun. Ingen annan ledamot fick delta i debatten eftersom det var en fråga från Andersson till kommunalrådet.

Tomas Söreling uppskattade inte Anders Andersson val och skrev ett debattinlägg på sajten. 

Nu kommer repliken från Anders Andersson:

"Oj vilken öm tå detta var. Tomas Söreling (S) känner sig förbigången när jag ställde frågor om hur det ligger till med tidplanen för att få igång byggnationen av nya äldreboenden i Hultsfreds kommun. Han fick inte chans att förklara och försvara förseningarna av äldreboenden, trots att han och en majoritet valde Riksbyggen. Det var ju detta med snabbheten som var ett av argumenten för att välja Riksbyggen som huvudaktör i byggnationen av nya äldreboenden i vår kommun. Vi var eniga om behovet men oeniga om lösningen med att lägga alla boenden i händerna på Riksbyggen. Ett av motiven till att låta Riksbyggen få ett så avgörande inflytande var att det skulle påskynda genomförandet. Jag och många med mig var kritiska till just den delen i beslutet. Och nu ser det inte ut som att det går snabbare med Riksbyggen än vad vi hade kunnat åstadkomma med kommunen och Hultsfreds Bostäder som byggansvariga.

Lite mer förvånad blir jag när Sörling vill antyda att jag försökt bromsa. Det är väl s-gruppen som i så fall varit för passiv och inte drivit på. Men man trodde kanske inte att någon skulle ställa frågor om tidplanen och den försening som nu är ett faktum. Vidare skriver Söreling om detaljer, är det pensionärernas godkännande som avses?  

Låt oss inte glömma att en förutsättning för genomförandet är att minst 60 % av de pensionärer som nu bor på våra kommunala äldreboenden accepterar och skriver under ett godkännande på att våra äldreboenden övertas av Riksbyggen och den förening som bildas. Min fråga på fullmäktige var; Hur stor andel av pensionärerna som nu bor i våra kommunala äldreboenden har accepterat och skrivit under ett godkännande som innebär att Riksbyggen och den förening som bildas tar över våra kommunala boenden? På den frågan fick jag inget svar. Faktiskt inget svar. Planeringsarbetet är igång sa kommunalrådet. Och egentligen kan man ju undra om det är rätt och riktigt om man inte först ska ha godkännandet av de boende pensionärerna. Men här har kanske Tomas Söreling ett besked att ge. Han fick ju inte chans att tala på fullmäktige, men nu är du välkommen med ett tydligt och klart besked till mig och andra: hur stor andel av pensionärerna har nu i mars månad skrivit på ett godkännande? 

För mig är det grundläggande att respektera pensionärernas uppfattningar!"

Anders Andersson (KD) 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt