Annons:

Helgessons motion gick inte igenom:

Börje Helgesson blev inte förvånad när socialnämnden valde att inte satsa på gratis halkskydd till kommunens äldre. Foto: Ossian Mathiasson

Helgessons motion gick inte igenom: "Obegripligt ställningstagande"

Socialnämnden beslutade förra veckan att inte dela ut gratis halkskydd till Hultsfreds kommuns äldre. Nu har motionsställaren Börje Helgesson (L) skrivit ett svar.

Annons:

Här är Börje Helgessons svar på socialnämndens belsut:

"Socialnämndens beslut i Hultsfreds kommun var inte precis någon överraskning för oss liberaler – går i samma anda som alla andra fattade beslut, som ligger runt kostnadsramen 100 000 kronor eller därunder. 

Politikerarvodenas automatiska höjningar varje år är dock undantaget – går spårlöst och utan vidare diskussioner och insyn rätt igenom.

För någon tanke om individen och dennes lidande var det väl ändock inte, då har vi som liberaler i så fall missat något? 

Visst är det kostnaderna man tänker på, även i arbetsgruppen, som man hänvisar till, som för övrigt för oss liberaler är helt anonyma – eller består denna arbetsgrupp av samma gubbar och kärringar som överallt och i alla andra sammanhang? 

Vi har ALLA ett personligt, ekonomiskt ansvar – så långt är vi helt överens, men där går sedan åsikterna isär. De flesta av oss har en hemförsäkring eller villaförsäkring och VARFÖR? Jo vi får var och en av oss SJÄLVA också ta de ekonomiska konsekvenserna, om det skulle hända en olycka!

INGEN annan belastas och definitivt ingen skattebetalare.

Fallolyckorna i vårt land kostar oss skattebetalare miljardbelopp – och detta utan att se individens eget personliga lidande. Flera av våra äldre hamnar i serviceboendet efter en liknande olycka och måste då också tas om hand av samhället.

Varför då inte gemensamt försöka ”eliminera” detta både ur kostnadssynpunkt och ur enskilt mänskligt lidande är för oss en gåta!

Obegripligt ställningstagande från socialförvaltningen – eller arbetsgruppen – är det så svårt att vid något enstaka tillfälle se lite ”längre” och eventuellt ”tänka till” lite utanför de traditionella boxarna?"

Börje Helgesson (L) gruppledare, Hultsfreds kommun 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt