Annons:

Andersson:

Anders Andersson (KD). Foto: Ossian Mathiasson

Andersson: "Vad händer med läkarmottagningarna i Virserum efter valet?"

Anders Andersson från Kristdemokraterna i Hultsfred vill ha svar från socialdemokraten Lizette Wästerlund om vad som händer med läkarmottagningarna i Virserum efter valet.

Annons:

Förra veckan kallade Socialdemokraterna till en pressträff med tre av sittande regerings tyngsta ministrar, finansminister Magdalena Andersson, socialminister Annika Strandhäll och civilminister Ardalan Shekarabi. Socialminister Annika Strandhäll tillkännagav då att man vill ta bort den lagstiftning som ger privata vårdcentraler rätt att etablera sig på lika villkor som offentligt drivna.

Det som intresserar mig är hur ledande företrädare för socialdemokraterna i vår kommun tänker när s-statsråden vill riva upp vårdvalet. Vårdvalet är ju grunden för att vi nu har två läkare i Virserum.  Därför vänder jag mig nu till Dig Lizette Wästerlund. Du är första namn på socialdemokraternas landstingsvalsedel och har förhoppningsvis tänkt igenom vad detta betyder för oss i Hultsfreds kommun.

Tack vara vårdvalet som drivits fram av Allianspartierna och privata läkares vilja att etablera sig på mindre orter som Virserum har vi kunnat ha fast läkarbemanning i denna del av vår kommun. Dessutom har det varit kontinuitet, dvs läkarna har varit kvar under många år och patienterna har haft chans att lära känna de läkare som finns på orten. Om förra veckans besked från de socialdemokratiska statsråden blir verklighet, och vårdvalet försvinner, så riskerar patienterna i denna del av Hultsfreds kommun att ställas utan läkare.

Jag undrar därför om du Lizette Wästerlund ställer dig bakom socialminister Annika Strandhälls förslag om att riva upp lagen om vårdval i primärvården?

Och om du står bakom detta s-besked inom primärvården, hur tänker du i så fall lösa rätten till fast läkarkontakt för de patienter som idag är listade hos de båda privata läkarmottagningarna i Virserum?  

Anders Andersson (KD)

Landstingskandidat för Hultsfred-Vimmerby valkretsen 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt