Annons:

Raving (V): Vänsterframgång ger hopp i en allvarlig politisk tid

Kaj Raving.

Raving (V): Vänsterframgång ger hopp i en allvarlig politisk tid

Vi lever i en allvarlig politisk tid. Valet den 9 september kan avgöra hur Sverige ska se ut för lång tid framöver. Det handlar om vilket land vi ska vara. Vad vill du vakna upp till den 10 september?

Annons:

Högerextrema och rasistiska rörelser växer i vår omvärld och nazister demonstrerar öppet på våra gator. De senaste åren har Sverigedemokraterna och högern kommit närmare och närmare varandra. Nu låter de ofta väldigt lika varandra. Många är med rätta oroliga för att SD ska få inflytande över svensk politik efter valet. Valresultatet spelar roll i berättelsen om Sverige.

Att högern faktiskt pratar om att ta makten med hjälp av rasister, det gör också det här valet till ett av de viktigaste valen i modern tid. Vi kan se till att det inte blir så. Vi som inte vill se ett Sverige som styrs av högerns iskalla klasspolitik och SDs råa rasism är så många fler än de som vill dit. Det finns ett alternativ till berättelsen om ett val där extremhögern växte – Vänsterpartiet kan växa mer!

*

Vänsterpartiet går in valspurten med ett starkt stöd. Det såg länge ut som om högern och rasismen skulle bli valets vinnare, men det ser nu ut att bli Vänsterpartiet. Jag tror att det beror på att folk gillar att det i alla fall finns ETT parti som inte har testat SD-retorik för att vinna valet. Jag tror att folk gillar partier som står för sina ideal och inte svajar hit och dit.

Vänsterpartiet är den tydligaste motkraften till SD:s blåbruna politik. Vi går till val på att skapa ett samhälle för alla – inte bara några få. En röst på Vänsterpartiet visar att det finns hopp. När den yttersta högerkanten växer, så är vi många som kan visa att det också finns en helt motsatt rörelse. En rörelse för sammanhållning och rättvisa istället för splittring och hat.

*

Valresultatet spelar roll i berättelsen om Sverige. Ingenting är ödesbestämt – framtiden avgörs av oss alla tillsammans den 9 september. Om löpsedlarna dagen efter talar om den stora framgången för vänstern, för de tydligaste antirasisterna, då betyder det något för samhällsklimatet. Det betyder något för vilket land vi vaknar upp till den 10 september.

Kaj Raving (V),

riksdagskandidat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt