Annons:

Pettersson (C) om 2018:

Per-Inge Pettersson (C) har skrivit en nyårsbetraktelse. Foto. Ossian Mathiasson

Pettersson (C) om 2018: "Personalen är bra förebilder"

Det mycket goda samarbetet mellan socialnämnd, utbildningsnämnd och kultur och fritid har under 2018 fortsatt att utvecklas. Med ett tydligt fokus har vi barn och ungas bästa för ögonen.

Annons:

Vi förstärker nu kommunens arbete att förbättra folkhälsan och att förbättra den psykiska hälsan. Det är exempelvis viktigt att kunna prata om självmord, det är ett skydd för livet. Livet ska skyddas vid psykisk ohälsa på ett lika självklart sätt som att man opererar bort en tumör för överlevnad. Tre utbildade instruktörer från de tre förvaltningarna har påbörjat utbildningar med syfte att förebygga självmord så att personal som dagligen möter människor ska se tecknen i tid. 

De är mycket glädjande att de äldre som bor på våra SÄBO (särskilt boende) via enkät-undersökningar ger ett stort beröm för omvårdnaden, troligen den högsta som uppmäts sedan denna typ av undersökning började.

Bra bemötanden mellan människor är en nyckelfaktor till framgång inom förvaltningens verksamhet. Det finns också bra bemötanden med anhöriga, anhörigföreningen och frivilligverksamheten. Personalen är bra förebilder till det goda samhället i Hultsfreds kommun. Nämnden och förvaltningen möter ständigt utmaningar och problem som kräver en lösning men fastnar inte i problemen utan har tydliga mål och framtidsbilder om hur man vill att det ska vara.

Varje enskild individ har en vardag där både glädje och problem återkommer och vi har alla ett ansvar att försöka styra våra tankar, - våra tankar påverkar oss mer än vi tror. I det goda samhället tycker jag man ska försöka göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.

Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt