Annons:

Linnéas Lördagskrönika: Mina fem bästa lifehack till föräldrar

Jag älskar lifehacks, knep, knåp, tricks, ess i rockärmen. Allt blir mycket skönare när det blir lättare, gärna med det där lilla som ändå kan rädda en hel situation. Eller det stora som kan rädda upp ännu mer. Och det kan ju behövas för alla, men kanske särskilt för föräldrar med säg ett par guldklimpar under fyra år. Och ”om jag har ett äpple vill jag dela det med dig”, så här kommer mina bästa:

Annons:

1.    Behandla dina egna tänder som om de vore dina barns.

Har du svårt att låta bli att typ dricka kaffe eller te eller äta fem chokladkakor när du sitter i soffan och kollar ”Gift vid första ögonkastet Australia” innan du ska gå och lägga dig? Och sen är du helt spattig och kan inte somna? 

Lösningen: Borsta tänderna samtidigt som kidsen! Alla vet att när tänderna är borstade finns ingen återvändo. De som dricker äppeljuice efter tandborstning straffas med detsamma på en gång. 

2.    Lita inte på dig själv.

Det är för mycket som ska göras, för många små människor som skriker ”Jag är en superhjälte!” som måste fångas in för att kläs på och sedan tas med till förskolan, för mycket mat som ska lagas och för mycket som ska kommas ihåg för att allt ska på plats i skallen. Det är en bra skalle men det går inte att lita på den. Lita istället på tekniken. Tänk inte ”Ja men jag kommer ihåg att det är föräldramöte på onsdag”. Tänk aldrig ”Tandläkartid nästa fredag, det skriver jag upp sen”. Ta fram mobilen direkt – swipea fram kalendern – lägg in påminnelse – lägg in en andra påminnelse också. Så. Klart. 

3.    Byt trosor.

Känner du svetten rinna mellan skulderbladen samtidigt som du har blivit någon slags levande druvklase med barn som hänger från varenda del av dig? Du vill inget hellre än att ta en varm dusch, men det är totalt omöjligt innan guldklimparna har somnat för natten? Byt trosor! Det tar bara några sekunder och man känner sig orimligt mycket fräschare efteråt. 

4.    Skaffa en megasäng. 

Typ tre gånger nittio är lika med tvåhundrasjuttio. Varför? 

För att: Svårt att lära ungarna sova i egen säng? Glömt bort vad poängen med det är? Skit i det bara. Sov allihop i er mysiga megasäng. Bland det smartaste jag hört var när ett barn i en dansgrupp jag ledde sa ”Jag tycker att det är orättvist att mina föräldrar får sova tillsammans när jag måste sova ensam”. Så fruktansvärt bra poäng.  

5.    Köp lektält.

Inte råd/lust/ork/mod att köpa en asfet lägenhet eller ett Bullerby-hus på landet så att kidsen kan ha egna rum? Köp varsitt ”hustält” till dem på Blocket! Enda vitsen med eget rum är ju ändå bara att få vara ifred. Och det går lika bra att vara ifred i typ ett Pippi-tält som i ett rum med gips och betongväggar. (Innan barnen ska börja hångla sig och grejer men den perioden börjar ju oftast inte förrän mellanstadiet åtminstone.) 

Där har ni dem! Svart på vitt, mina fem bästa tricks. Dela med er av era bästa också så att allas liv kan bli lättare. Vem sa att det måste vara krångligt att ha barn?

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt