Annons:

Krönikan: En bespottad polack kan bli guld värd för Dackarna

Maciej Janowski är en av de mest sympatiska speedwayförare jag stött på. Han är också en av de mest bespottade. Men dackefans, tänk om det är just den här killen som kör hem guldet till er favoritklubb i höst? Omöjligt är det faktiskt inte.

Annons:

”Jag vill inte se honom i dackevästen en gång till”.

”Han kommer till Sverige och kör med skitgrejer”.

”Han håller inte måttet”.

”Han viker alltid ned sig”.

Maciej Janowski har fått ta mycket skit sedan han kom till Dackarna säsongen 2016. Dels av många av de egna fansen. Dels av media, inklusive undertecknad. Mycket av det har, i ärlighetens namn, varit välförtjänt. Men långt ifrån allt.

Olyckskorparna kraxade direkt

Kanske blir 2018 den sympatiske polackens revanschår. Visst, olyckskorparna började kraxa redan efter premiären förra veckan. Då hade Maciej Janowski vunnit sina tre första heat och avslutat med två enpoängare. Återigen var han sämst när det gällde. Att han bjöd på speedway i världsklass i tre heat spelade mindre roll.

Men kan det helt enkelt inte bara vara så att Fredrik Lindgren och Niels-Kristian Iversen, som han fick se sig dubbelt besegrad av då, är två förbaskat skickliga speedwayförare? Jo, givetvis. Måste det nödvändigtvis vara så att Maciej Janowski har ett psyke som inte håller måttet? Nej, givetvis inte.

Trio stack ut

I kväll visade Maciej Janowski att han kan bli guld värd för Dackarna. Styrningen var stundtals fenomenal och att han fick avsluta kvällen med full pott var, minst sagt, välförtjänt.

Visst, Lejonen kanske inte har de starkaste topparna i serien. Men att besegra Chris Holder, Piotr Pawlicki och Maksym Drabik gör sig inte av sig självt.

Dackarna gjorde i det stora hela en solid insats, där nämnde Janowski, Patryk Dudek och Oliver Berntzon var de som imponerade allra mest. Samtliga förare, utom Pawel Przedpelski, kommer från matchen med minst ett godkänt betyg. Har inte Przedpelski mer att ge är han snart ersatt av Kacper Gomolski. Kanske redan till matchen nästa vecka?

Kittlande tanke

För att avsluta med ytterligare några ord om Maciej Janowski.

Visst har han fortfarande en del att bevisa när vår blir höst och Dackarna ska köra ett förväntat slutspel.

Men erkänn att tanken på att den bespottade polacken kan få höja SM-bucklan i skyn i höst känns kittlande?

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt