Annons:

Omfattande sabotage i Målilla - värmen på Skeppet stängdes av

Samlingslokalen Skeppet i Målilla utsattes för omfattande sabotage tidigare i veckan, likaså Postnord. Foto: Ossian Mathiasson

Omfattande sabotage i Målilla - värmen på Skeppet stängdes av

Skeppet och Postnord i Målilla har blivit utsatta för omfattande sabotage. Någon eller några har stängt av värmen till Skeppets lokaler och kopplat bort Postnords fordon från värmestolparna.
– Man blir ledsen, säger Bo Bergman, ordförande i Skeppet.

Annons:

Det var ingen rolig syn som personalen på Skeppet och Postnord fick när de kom till sina jobb på tisdagsmorgonen. 

Under natten mellan måndag och tisdag har någon eller några varit i farten och åsamkat stort sabotage.

Värmen stängdes av

Postnord har värmestolpar till sina bilar men kablarna var utdragna när personalen kom till jobbet på morgonen och när de satte sig i bilarna var de iskalla. Det har även skett åverkan på tre av locken till värmestolparna och är i behov av att lagas.

Skeppet drabbades också då luftvärmepumparna, som sitter utvändigt på huskroppen, hade stängts av och lokalerna hade kalla på morgonen.

– Det var tur att det inte var så himla kallt, då hade skadan kunnat vara mycket värre. Hade det varit en natt som i natt så hade det nog frusit sönder om vi haft otur, säger Bo Bergman.

"Man blir ledsen"

På morgonen observerade man att bilen som har stått på Skeppets parkering i en dryg månad blivit utsatt för skadegörelse.

– Den har de också varit på och slagit sönder rutorna. Man får inte flytta på den om den inte utger en trafikfara, då kan vi åka dit för egenmäktigt förfarande.

Hur ser du på det som har inträffat?

– Man blir ledsen. Vi på Skeppet, förskolan och fritidsgården hade problem i somras med en del ungdomar som utförde aktiviteter som kan göra på andra ställen. De förstörde en massa bord och förskolans utrustning. Då fick vi reda på vilka det var men nu har vi ingen aning, säger han.

Skeppet ska vidta åtgärder

Den här veckan är det sportlov för ungdomarna i Hultsfreds kommun och Bo Bergman är inte sen med att rikta misstankarna mot dem.

– Självklart, de kan vara ute längre och det finns ett gäng som man kan fundera på. Som förälder är det viktigt att ha koll på vad ens barn gör. Vi kommer ta kontakt med fritidsgården och höra om de vet något, säger Bergman.

Han tycker att det som har hänt är extremt tråkigt och tänker vidta åtgärder. Händelsen har polisanmälts.  

– Vi funderar på hur vi ska bygga igen det så de inte kan komma åt det. Vi är tvungna till det, vi måste skydda oss. Det är så himla tråkigt. Postnords stolpar kommer också kosta en del. Det är inte roligt för våra hyresgäster som kom hit på morgonen när det var iskallt i lokalen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt