Annons:

LÄNET: Man fälls för våldtäkt mot barn – utvisas ur landet

En man i 20-årsåldern döms för dubbla våldtäkter mot barn. Foto: Kalmar tingsrätt

LÄNET: Man fälls för våldtäkt mot barn – utvisas ur landet

En man i 20-årsåldern döms för två fall av våldtäkt mot barn i den mellersta delen av länet. I samma dom frias mannen för försök till våldtäkt mot barn. Mannen får ett år i fängelse och tio års utvisning. Han ska även betala 165 000 kronor i skadestånd till offret.

Annons:

Händelserna inträffade i Mönsterås kommun i mitten av september. Flickan var under 15 år och ingick i samma umgängskrets som mannen.

Mannen våldförde sig mot flickan i en bostad där ungdomar ibland samlades för att festa. Han nekar till samtliga händelser och menar att han aldrig haft sex med flickan. Mannens sperma fanns på flickans trosor – men mannen hävdar att trosorna tillhörde en annan person. Han menar också att inte visste att flickan var under 15 år.

Avbröt sitt handlande

Tingsrätten anser att flickans version av händelseförloppet är detaljerad och sammanhängande och går på hennes linje. Tingsrätten bedömer också att mannen har vetat att flickan var under 15 år.

Att tingsrätten friar mannen för åtalet om försök till våldtäkt mot barn beror på att han avbrutit sitt handlande frivilligt sedan flickan sagt nej och börjat gråta.

Dömd två gånger på kort tid

I oktober dömdes mannen för grov misshandel och grov stöld. I mars i år dömdes han för grovt olaga hot och misshandel. Tingsrätten anser att straffvärdet för gärningen är tre år – men trots det blir straffet ett år. Det beror på mannens låga ålder och att utvisningsstraffet tas i beaktande i den sammanvägda bedömningen.

Domen kan överklagas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt