Annons:

Återfallsförbrytare döms för bokföringsbrott – här är straffet

En man i 70-årsåldern från Hultsfreds kommun döms för bokföringsbrott. Foto: Pixabay

Återfallsförbrytare döms för bokföringsbrott – här är straffet

En manlig företagare i 70-årsåldern från Hultsfreds kommun döms till villkorlig dom och dagsböter för bokföringsbrott.

Annons:

När mannens företag gått i konkurs och siffrorna granskats av en konkursförvaltare väcktes misstankar om att bokföringsbrott har begåtts i verksamheten. 

Konkursförvaltaren upprättade en anmälan och mannen har inte bokfört uppkomna affärshändelser under tre och ett halvt år från 1 januari 2014 till 2 juni 2017.

 Dömdes till fängelse 2016

Enligt åklagaren ska årsomsättningen ha legat kring en miljon kronor och företagaren har därmed haft intäkter på över tre miljoner kronor som inte har bokförts i enlighet med lagstiftningen. 

Mannen förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret och dömdes i september 2016 för bedrägeri, grovt bokföringsbrott och bokföringsbrott till fängelse i ett år. 

Tingsrätten anser att det är försvårande för mannen att han har återfallit i brott av samma art som han tidigare dömts för – men att det ligger relativt långt tillbaka i tiden. De bestämmer påföljden till villkorlig dom och 5 000 kronor i böter då de anser att han lever under ordnade förhållanden och att han inte befunnits lämplig för samhällstjänst på grund av hälsoskäl. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt