Annons:

Man döms för internetbedrägerier – har lurat sju personer

En man från Hultsfreds kommun får böta 24 000 kronor för flera fall av bedrägligt beteende på internet. Foto: Simon Henriksson

Man döms för internetbedrägerier – har lurat sju personer

En man i 30-årsåldern från Hultsfreds kommun satte i system att lägga ut annonser på nätet. Han döms till dagsböter på 24 000 kronor för att ha tagit emot betalning för bluffaffärer på nätet.

Annons:

Vid sammanlagt sju tillfällen har han lagt ut en annons på internet där han har låtsats sälja bland annat mobiltelefoner, samlarkort och spelkonsoler och fått köparen att betala för det i förväg. 

Köparna har dock aldrig fått den vara som de har köpt trots många samtal och vissa har även haft konversationer med säljaren på Facebook. 

Får dryga böter

Vid en samlad bedömning finner tingsrätten åtalet styrkt avseende samtliga åtalspunkter och gärningarna ska bedömas som åklagaren gjort. Mannen har förnekat samtliga gärningar och menar att han har lagt ut annonser och fått betalt och grunden för förnekandet är att han har levererat varorna.

Han döms för sex fall av bedrägligt beteende och ett fall av ringa bedrägeri och påföljden blir dagsböter på sammanlagt 24 000 kronor. 

Mannen ska även utge skadestånd till de sju personerna där den totala kostnaden landar på drygt 3 600 kronor. Lägg därtill att han ska betala 6 000 kronor av advokatkostnaderna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt