Annons:

Brandmän från Hultsfred hjälper till att släcka bränder

Fem brandmän väljer frivilligt att åka norrut för att hjälpa till med skogsbränderna som rasar i Härjedalen och Älvdalen. Foto: Hultsfreds kommun

Brandmän från Hultsfred hjälper till att släcka bränder

Omfattande skogsbränder rasar i framför allt Älvdalen och Härjedalen och nu kommer hjälp från Kalmar län. I dag skickades 14 brandmän från Kalmar län, varav fem från Hultsfreds kommun, till Härjedalen.
– De skulle ha åkt till Älvdalen men blev omdirigerade till Härjedalen. Alla fem brandmän från Hultsfred gör det frivilligt, säger Andreas Enberg, räddningschef i beredskap i Hultsfred.

Annons:

De 14 brandmännen kommer från Nybro, Emmaboda, Västervik, Emmaboda och Hultsfreds kommun och har åkt norrut med två släckbilar och två tankbilar. 

Tanken var att de skulle åka till Älvdalen men under resans gång har de fått lägga om resan till Härjedalen. 

Från räddningstjänsten i Hultsfreds kommun skickas fem brandmän för att hjälpa till med bränderna och det kommer inte påverka beredskapen i kommunen. 

"Fullständigt kaos"

Magnus Lindahl, räddningschef i Nybro, säger följande om insatsen som de 14 brandmännen har åkt iväg på. 

– Det är ett fullständigt kaos där uppe. Det pågår så många bränder samtidigt att personalen inte räcker till. Jag hörde att det kom upp ett gäng från Skåne och Kronobergs län på onsdagen, och att de fick släppa en skogsbrand som brann okontrollerat därför att de behövdes på annat håll. Det är en ofattbar situation, säger Magnus Lindahl, räddningschef i Nybro.

Andreas Enberg berättar att de 14 brandmännen kommer hjälpa till fram tills söndag innan de blir avlösta av en ny styrka från Kalmar län. De ska stanna till onsdag nästa vecka och därefter kommer det upp en tredje styrka.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt