Annons:

Släpade medvetslös man bort från brinnande bil – nu berättar han om de dramatiska minuterna

Han trodde att det handlade om en gräsbrand. Istället visade det sig vara en bil som hade fattat eld. I den satt två personer varav en var medvetslös.
– Jag knuffade till honom hårt i bröstet och helt plötsligt tog han ett andetag och kom igång igen, säger den person som fick ta på sig en hjälteroll till P4 Kalmar.

Annons:

Det var i torsdags som en allvarlig trafikolycka inträffade mellan Gamleby och Överum i Västerviks kommun. En personbil körde av vägen och fattade eld. Två personer satt i bilen och utan en förbipasserande hade det kunnat sluta mycket illa.

För P4 Kalmar berättar nu den person som kom till undsättning om vad som hände.

– Vi fick se att det rök i kanten på vägen. Instinktivt kom jag och min fru överens om att jag tar brandsläckaren som ligger i bilen och hon tar den som är i husvagnen. Sen springer vi ut och släcker det här. Det såg inte ut som att det var så mycket. Jag sprang ut och in i ett tjockt buskage och fick då se att det låg en bil där, med näsan ner i backen. Jag kom fram och såg att det satt två personer i bilen. Precis när jag kom fram slängde den ena av dem ut den andra, som inte var vid medvetande. Det brann då bak i bilen, säger personen som vill vara anonym.

Vårdas på intensiven

Den förbipasserande drog då i väg den medvetslösa personen ett femtontal meter medan den andra personen som satt i bilen själv kunde ta sig dit.

– I och med att jag är lantbrukare gjorde jag ungefär som jag gör med kalvar som inte vaknar riktigt när de föds. Jag knuffade till honom hårt i bröstet och helt plötsligt tog han ett andetag och kom igång igen.

Enligt P4 Kalmar fördes personerna i olycksbilen till sjukhus och vårdas på intensiven.

Klicka här för att komma till P4 Kalmars hemsida och lyssna på den förbipasserande mannens berättelse.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt