Annons:

Åtalades för grov misshandel – Vimmerbybon frias

En man i 30-årsåldern frias från åtal om grov misshandel i Virserum. Foto: Kalmar tingsrätt

Åtalades för grov misshandel – Vimmerbybon frias

Vimmerbybon, cirka 30 år gammal, frias från åtal om att ha skurit en man i ansiktet med en kniv. Däremot döms han till två månaders fängelse för narkotikabrott.

Annons:

Mannen var åtalad för en grov misshandel i Virserum i mitten av juni. Åklagaren menade att mannen slagit offret i ansiktet och skurit honom med en kniv. Offret är bosatt i Vimmerby kommun.

Mannen har menat att han agerade i nödvärn. Männen ska ha haft en konflikt och den tilltalade menar att offret viftade med en kniv mot honom. Vimmerbybon ska sedan ha fått tag i kniven och slagit offret för att få honom att släppa den. Tingsrätten anser inte att offret lämnat en sammanhängande berättelse och att han ändrat sina uppgifter under förhandlingens gång.

Tingsrätten låter därmed den tilltalades version ligga till grund för bedömningen och mannen frias från åtalet om grov misshandel.

Säljer narkotika

Mannen döms däremot för ett rejält innehav av cannabis. I hans lägenhet hittade Polisen ett anteckningsblock med namn och siffror samt en våg. Tingsrätten menar att det är bevisat att mannen säljer narkotika och dömer honom till två månaders fängelse.

Mannen är dömd vid tre tidigare tillfällen, senast den 20 februari i år. Nu blir det två månaders fängelse som straff. Mannen har suttit häktad i cirka en och en halv månad.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt