Annons:

Räddningstjänsten kunde släcka skogsbrand snabbt

Strax efter 01.00 i natt larmades Räddningstjänsten till en plats öster om Vena. Foto: Ossian Mathiasson

Räddningstjänsten kunde släcka skogsbrand snabbt

Det stora åskoväder som drog in över Götaland under onsdagskvällen har givit upphov till en del bränder. I vår trakt har Räddningstjänsten i Hultsfred larmats till en plats några kilometer öster om Vena. Men redan efter ett par timmar var branden släckt.

Annons:

Brandrisken var på extremt hög nivå när åskovädret drog in.

Smålandsposten berättar att en ladugård i Vislanda är övertänd och frågan är om fler bränder i åskans spår upptäcks under torsdagen. 

– Man känner röklukt, men vi har svårt att hitta något och kommer avvakta tills brandflyget går upp i morgon. Vid elva i går kväll begärdes det att brandflyget ska gå upp extra tidigt, säger Ulf Bowein på Räddningstjänsten, vid 01.15-tiden. 

Vid 07-tiden kunde han berätta att branden hittats under dygnets tidiga timmar och också släckts. 

– Det har gått jättebra, det handlade om 10 gånger 20 meter och det tog ett par timmar tills det var helt nedsläckt. Det var bra förutsättningar för en gångs skull, så det lämnades över vid 04-tiden, säger han.

Enligt Bowein lär Räddningstjänsterna i regionen ha en hel del att göra i morgon. Brandflyget är uppe och cirkulerar.

– Det har garanterat slagit ned på ett antal ställen. Det kommer starta ett antal bränder, frågan är bara var. Jag känner att vi har en bra beredskap i och med att vi fortfarande har nationella helikoptrar som står standby. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt