Annons:

MISSTÄNKT FÖR VÅLDSBROTTET I VIRSERUM HAR SLÄPPTS

Den man som greps och har suttit häktad misstänkt för det grova våldsbrottet i Virserum i lördags har släppts.
– Han förnekar brott och frigavs i dag på morgonen. Som jag bedömer det är det avsevärt försvagade misstankar mot honom, säger åklagare Johan Fahlander.

Annons:

Det var i lördags som flera polispatruller och även insatsstyrkan kallades till ett större bråk i centrala Virserum. På platsen hittades en 40-årig man med stickskador. Han fördes till sjukhus och därifrån har det meddelats att han ådragit sig allvarliga skador, men att det inte ska vara livshotande.

Händelsen rubriceras som försök till mord och under lördagen kunde en person gripas och anhållas. I dag på morgonen släpptes mannen.

– Han förnekar brott och frigavs i dag på morgonen. Som jag bedömer det är det avsevärt försvagade misstankar mot honom. Det är uppgifter från personer som varit på platsen eller i anslutning till platsen som ligger till grund för min bedömning. Misstankarna har försvagats jämfört med i helgen, säger Johan Fahlander.

Kan han bli aktuell i utredningen igen?

– Man vet inte var utredningen tar vägen. Många människor har gjort iakttagelser och det bygger mycket på det. Den här mannen är på väg ut ur utredningen. Det fanns inga skäl att gå till häktning. 

Uppgifterna skiftar

En hel del förhör har hållits med anledning av det grova våldsbrottet.

– Vi har en hygglig bild utifrån de förhör som har hållits, men jag vill inte gå in och beskriva vad vi känner till i nuläget. Vi får arbeta vidare med ärendet.

Hur många personer har varit inblandade i bråket?

– Det finns uppgifter om ett antal personer på platsen. Det skiftar litegrann. Det är ett antal personer som har hörts om händelseförloppet och det är inte helt samstämmiga uppgifter. Exakt vem som har gjort vad är mer osäkert.

Har ni gjort fler gripanden?

– Det vill jag inte gå in på.

Ingen tydlig motivbild

Johan Fahlander medger att förhör hållits med den skadade mannen.

– Vi har haft kontakt med honom kontinuerligt. Han har fått berätta vad han känner till om det här, senast nu på morgonen. Han vårdas fortfarande på sjukhus, men jag kan tänka mig att han är på väg ut därifrån.

Finns det något motiv till händelsen?

– Jag kan inte se någon tydlig motivbild. Det är många inblandade så det är svårt. Vi vet vilket brott som har skett, men varför är inget som kommit fram hittills.

Tror du på nya gripanden?

– Det vill jag inte gå in på. Vi jobbar vidare och vill höra ytterligare personer i utredningen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt