Annons:

Hultsfredsbo döms för häleri

En man i 30-årsåldern från Hultsfred döms till skyddstillsyn för häleri av Malmö tingsrätt.

Annons:

Mannen fick två märkesväskor till ett sammanlagt värde av drygt 4 000 kronor av en vänninna. Väskorna var stöldgods och tingsrätten anser att mannen borde ha insett det och inte tagit emot väskorna i slutet av september i år.

Han har förnekat gärningen och bestritt åklagarens särskilda yrkande om att de beslagtagna väskorna ska förverkas. 

Han menar att han fick de två handväskorna av en väninna för att hon ville vara snäll och så att han skulle kunna ge väskorna i present till sin syster. Han reflekterade inte över att prislappen satt kvar på en av väskorna och vet inte hur väninnan fick väskorna. 

I behov av hjälp och stöd

Tingsrätten gör bedömningen att mannen har fått väskorna genom brott och att mannens befattning med väskorna har varit ägnat att försvåra återställandet av väskorna. Därför döms han för häleri i enlighet med åtalet och straffvärdet motsvarar ett kortare fängelsestraff. 

Det brott som mannen har gjort sig skyldig till, menar tingsrätten, har ett nära samband med hans långvariga missbruksproblematik. Han anses vara i stort behov av hjälp och stöd för att hålla sig drogfri och skyddstillsyn kan antas bidra till det samt ha en brottsavhållande effekt.  

Mannen förekommer under 21 avsnitt i belastningsregistret. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt