Annons:

Kvinna anmäler romansbedrägeri – skickade 50 000 till man från Afrika

En kvinna i Västerviks kommun har anmält en man från Afrika för romansbedrägeri. Kvinnan har skickat 50 000 kronor till mannen – efter det har han gått upp i rök.
– Det kommer bli svårt för henne att få åter pengarna, säger Ulf Gollungberg, vid polisen.

Annons:

En äldre kvinna från Västerviks kommun träffade mannen i ett afrikanskt land under 2014. De hade sedan kontakt över nätet och tanken var att han skulle komma till Sverige. Men mannen fick inget uppehållstillstånd och blev kvar i det afrikanska landet. 

Mannen skulle sedan köpa en tomt åt dem och kvinnan skickade ned 50 000 kronor. Efter att överföringen gått igenom har hon inte hört ett ord från honom.

Under tisdagen anmälde kvinnan den här mannen för romansbedrägeri, en ny brottskod sedan årsskiftet.

– Överföringen ska ha skett någon gång tidigare och mannen har inte gått att nå efter det när hon har försökt att få tag i honom, säger Ulf Gollungberg, vid polisen. 

"Gäller att vara försiktig"

Han uppmanar personer att vara vaksamma innan de sänder pengar på det här sättet.

– Det kommer nog bli svårt att få tag i mannen och att få åter pengarna nu. Försäkringsbolagen brukar inte heller vara villiga att betala ut ersättning vid bedrägerier likt denna. Det här är inte helt ovanligt och det gäller att vara försiktig. Den stora svårigheten är att få tillbaka pengarna.

Kan ni komma att samarbeta med det här landets polis?

– Jag vet inte. Det ligger inte på vår avdelning utan på en speciell utredningsenhet, men jag kan inte säga om man kan gå vidare med det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt