Annons:

LÄRARE SLOG ELEV MED BOK – DÖMS FÖR MISSHANDEL

En lärare från Västerviks kommun får dagsböter på 12 000 kronor för att ha slagit en elev i huvudet med en bok.

LÄRARE SLOG ELEV MED BOK – DÖMS FÖR MISSHANDEL

En lärare på en skola i Västerviks kommun döms till 12 000 kronor i dagsböter för att ha slagit en elev i huvudet med en bok.

Annons:

Läraren, en man i 70-årsåldern, frikänns samtidigt från två fall av nackgrepp och ytterligare en incident där han åtalats för ett slag med en bok mot ytterligare en elev. Mannen har nekat till brott på alla punkter – och slipper betala skadestånd till den drabbade eleven i det fall som han nu döms för. 

Eleven hade nämligen begärt 11 000 kronor i skadestånd men tingsrätten anser inte att kränkningen eller skadan var tillräcklig för att någon ersättning ska betalas ut. 

Händelsen inträffade på en skola i Västerviks kommun i september 2017.

Nekar till uppsåt

Läraren gick runt och läste högt i en bok när han blev störd av eleven. Enligt läraren ska han ha viftat till mot eleven utan att det var meningen att träffa. Boken hade mjuka pärmar och läraren bad om ursäkt efteråt. Mannen har berättat att han blev förskräckt av att han träffat och syftet med att vifta till med boken var att göra eleven uppmärksam. 

Eleven blev ledsen och fick ont av händelen. Mannen döms för ringa misshandel. 

I det andra fallet anser inte tingsrätten att bevisningen är tillräckligt stark och mannen nekar helt. Målsägandenas beskrivning av händelsen ses som kortfattade och uppgifterna om skador anses vaga. Läraren frias eftersom det inte är bevisat att pojkarna fått sådan smärta som krävs för att agerandet ska kunna vara straffbart. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt