Annons:

Virserumsbons kritik mot åklagaren: ”Så får det inte vara”

Apoteket i Virserum utsattes för ett inbrottsförsök för en vecka sedan och de gripna gärningspersonerna släpptes på fri fot. Foto: Ossian Mathiasson

Virserumsbons kritik mot åklagaren: ”Så får det inte vara”

Att två personer greps och släpptes efter inbrottsförsöket på Apoteket i Virserum får ortsbon Pontus Randver att reagera på åklagarens beslut. 
– När polisen äntligen får tag i två förövare så kan inte åklagaren släppa dem, säger Pontus Randver. 

Annons:

Apoteket i Virserum utsattes för ett inbrottsförsök förra tisdagen och de misstänkta personerna, en man och en kvinna i 25-årsåldern, togs på bar gärning av polisen. 

Efter polisförhör beslutade sig åklagaren för att släppa de två personerna på fri fot trots att de är fortsatt misstänkta för försök till stöld genom inbrott och narkotikabrott eget bruk. Kvinnan är dessutom misstänkt för brott mot knivlagen. 

”De är fortfarande misstänkta för brott och utredningsläget ser bra ut. Åklagaren anser inte att det finns skäl att gå till häktning med dem”, sa polisen Anders Hultman till Dagens Hultsfred på torsdagen. 

"Tittade på dem länge"

Att de två personerna har släppts på fri fot skickar helt fel signaler till samhället, enligt Virserumsbon Pontus Randver. 

– Det jag går igång på och blir förbannad över är att åklagaren, som beslutade sig för att släppa personerna, gör fel. Signalen som skickas till de som i Hultsfreds kommun är att man får göra vad som helst.  När polisen äntligen lyckas gripa två personer så kan inte åklagaren släppa dem. Så får det inte vara. Bevisligen så har de försökt ta sig in på flera ställen, säger Pontus Randver och fortsätter:  

– Faktum är att de hade försökt att göra ett inbrott på Järnboden i Virserum strax före inbrottsförsöket på Apoteket. Larmet till Järnboden gick vid 21.30-tiden och när jag kom till affären så fanns det brytmärken på låsblecket. Samtidigt som jag befann mig i affären såg jag två personer, en man och en kvinna, gå mot Apoteket. Jag tittade på dem länge och väl och personen som jag pratade i telefon med ringde polisen. Sedan kom polisen och grep dem, det är bingo, säger Pontus Randver. 

"Får inte vara så här"

Han tycker att det låter helt fel när åklagaren väljer att släppa de två personerna när de fortfarande är misstänkta för brott. 

– Herre min tid, vad är det som händer? Det var det första jag tänkte. Nu har man många frågor. Är de kvar i Virserum eller var har de tagit vägen? Hur ska polisen kunna hitta dem igen? Det får inte vara så här. När polisen tar någon som bevisligen har försökt på andra ställen så måste signalen till samhället och Virserumsborna vara att de finns bakom lås och bom. Det får inte finnas en åklagare som släpper dem. Vad är bakgrunden? Vill de mörka något? Det är min passning till åklagaren. 

LÄS MER: Därför släppte de två personerna fria efter inbrottsförsöket

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt