Annons:

Kommunens löfte var det som behövdes – nu ska GC-vägen förlängas

Samhällsföreningen och hembygdsföreningen får ok från kommunen, nu kan arbetet gå igång. Den gamla banvallen, som mynnar ut på Emmenäsvägen, ska förlängas mot stationen. Foto: Lotta Madestam

Kommunens löfte var det som behövdes – nu ska GC-vägen förlängas

Samhällsföreningen och hembygdsföreningen samarbetar kring en önskan om att förlänga den befintliga gång- och cykelväg som mynnar ut vid Emmenäsvägen, ner till stationen.
Kommunen har gett klartecken – den är beredd att hjälpa till. Så nu går arbetet igång med det snaraste.

Annons:

Det här är en gammal skrivelse som nu fått nytt ljus på sig. Redan i januari 2020 skrev Målilla Samhällsförening och Målilla-Gårdveda Hembygdsförening till kommunen, med en önskan om att anlägga en gång- och cykelväg från stationen, på gamla banvallen och till befintlig gångväg som mynnar ut på Emmenäsvägen.

Fo¨reningarna bedo¨mer att de med enkla medel kan fo¨rba¨ttra stra¨ckan genom ro¨jning, hyvling och grusning. Ingen belysning a¨r aktuell pa° stra¨ckan. Da¨remot kan vissa hinder och grindar beho¨va sa¨ttas upp fo¨r att minimera risken fo¨r uppsta¨llning av fordon och fo¨r att fordon inte ska ko¨ra pa° stra¨ckan.

Det här är ett av flera förslag som kom fram vid ortsvandringen.

Stå för arbete och material

I sin skrivelse klargör föreningarna för att man kan bistå med både ideell arbetskraft och material – mot att kommunen står för gånggrus till översta lagret, och att man bistår med alla handlingar som behövs för att genomföra projektet.

Det rör sig om en sträcka på ungefär 500 meter.

Svaret från kommunstyrelsens arbetsutskott blev positivt.

– Kommunen kommer bistå med upp till 100 000 kronor i material och så gör föreningen arbetet, redogör oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Nu går arbetet igång

Det svaret betyder att arbetet går igång med det snaraste.

– Vi ska ha ett möte i veckan, där vi ska ta belut kring hur vi ska börja. Vi behöver köra bort stubbar och annat för att kunna köra på material och blrja grovfylla, säger Jan Karlsson, kassör i samhällsföreningen.

När kan gång- och cykelvägen stå klar?

– Tanken är som sagt att gå igång så snart som möjligt, vi vill ha det klart innan vintern. Vi har ju gamla banvallen som ligger som bra underlag, det underlättar arbetet. Så det ska inte behöva ta så lång tid att färdigställa.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt