Annons:

  • Jessica Eriksson gav vårdanställda viktig och nyttig kunskap

    Jessica Eriksson föreläste om vård i livets slutskede på Valhall i går. Foto: Ossian Mathiasson

  • Jessica Eriksson gav vårdanställda viktig och nyttig kunskap

    400 personer som arbetar med vård och omsorg i Hultsfreds kommun lyssnade på föreläsningen.

Jessica Eriksson gav vårdanställda viktig och nyttig kunskap

400 anställda personer inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun utbildades om vård i livets slutskede på Valhall på torsdagen.
– Det var jättekul och inspirerande, säger Jessica Eriksson från Landstingets palliativa rådgivningsteam i norra Kalmar län.

Annons:

Under torsdagen höll Jessica Eriksson, palliativ rådgivningssjuksköterska vid enheten för palliativ medicin, en utbildning för anställd vårdpersonal i Hultsfreds kommun på Valhall.

Det var Hultsfreds kommun som tagit initiativet att bjuda in all vårdpersonal som består av undersköterskor, vårdbiträden men också enhetschefer, biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. 

Även eleverna på vård- och omsorgsprogrammet på Hultsfreds gymnasium var med på utbildningen.

– Syftet är att alla ska få en gemensam grund att stå på och en gemensam syn så att vi jobbar åt samma håll, säger Jessica Eriksson.

"Jättekul och inspirerande"

Hon gav information om palliativ vård, som innebär vård i livets slutskede, och om hur de kvalitetssäkrar den palliativa vården på bästa sätt.

– Vi pratade en hel del om hur man bemöter människor som är i kris och sorg. Ganska mycket pratade vi om hur vi ska förhålla oss till det och hur vi ska bemöta de människorna, säger Jessica Eriksson.

Hon lägger till:

– Allt som vi gör är förankrat i en värdegrund och där pratade vi om närhet, helhet, kunskap och empati. Det är begreppen i värdegrunden som ska sammanfatta vad palliativ vård handlar om.

Vad säger du om gårdagen?

– Det var jättekul och inspirerande. Härligt när alla kommer tillsammans och man gemensamt får sätta agendan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt