Annons:

Nej till privat hemtjänstföretag – uppfyller inte kraven

Anhörig Sverige AB får avslag på sin ansökan som leverantör av hemtjänst i Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Nej till privat hemtjänstföretag – uppfyller inte kraven

Pauliström Vård och Omsorg har fått klartecken att erbjuda privat alternativ till kommunens hemtjänst.
Ett annat företag – Anhörig Sverige AB – fick nej, då företaget inte uppfyller alla krav som ställs.

Annons:

Lagen om valfrihetssystem, LOV, inom hemtjänsten infördes i februari 2014 i Hultsfred. Det var fjärde gången som socialförvaltningen har haft en ansökan att ta ställning till med någon som vill godkännas som hemtjänstleverantör. 

Företaget Anhörig Sverige AB startade i december 2016 och har inte tidigare levererat tjänster utifrån valfrihetssystem i någon kommun. De har nyligen blivit godkända leverantörer i Sotenäs och Munkedals kommuner.

Hultsfreds kommun tog del av hur väl företagets ansökan stämde överens med de krav som de ställer och hur matchningen är.

"Klarar inte kraven som vi ställer"

Det fanns en del saker som inte var uppfyllda.

Per-Inge Pettersson (C), ordförande i socialnämnden, berättar:

– De klarar inte de krav som vi ställer på ett företag som ska bedriva hemtjänst i vår kommun. De har fem av tio i kreditvärdighet och det saknas en tydlig kompetensutvecklingsplan för anställda i förfrågningsunderlaget. De saknar också rutin för hantering av den enskildes egna medel och har inte angett eventuella under leverantörer, säger Per-Inge Pettersson, socialnämndens ordförande.

Företaget har ett tydligt fokus på personer med funktionsnedsättning och insatsen personlig assistent enligt lagen om stöd och service vill vissa funktionshindrade (LSS).

Ansökan godkändes inte

Det som skrivs bedöms inte vara anpassat till aktuell verksamhets inriktning och den rätta kompetensen finns inte hos den verksamhetsansvariga, då det krävs minst två års erfarenhet inom vård och omsorg de senaste fem åren. 

Socialförvaltningen anser att företaget inte uppfyller samtliga krav i förfrågningsunderlaget och ansökan har inte godkänts av varken socialförvaltningen eller socialnämnden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt