Annons:

De planerar årets bal –

Ida Tuvesson och Damiana Cota är ansvariga för gymnasiebalen som arrangeras den 18 maj. Foto: Privat

De planerar årets bal – "Ser fram emot bra och minnesrik dag"

Ida Tuvesson och Damiana Cota är mitt uppe i arbetet med årets gymnasiebal. Intresset är inte riktigt så stort som de hoppades på, av flera olika anledningar. Kostnaden och brist på tid är två av dem.

Annons:

Balansvariga är klasskamraterna Ida Tuvesson och Damiana Cota på ekonomiprogrammet, som fick förmånen att samla på sig en hel del erfarenhet genom att ”gå bredvid” fjolårets balansvariga, i syfte att se och lära. En tradition som skapades förra året.

– Vi fick frågan av Anna Nilsson och Julia Johansson om vi ville skugga dem förra året och ta över balen och göra den för oss 05:or i år, förklarar Ida Tuvesson.

Hur har det varit att ansvara för balen?

– Det har ändå varit rätt mycket motgångar, det blev en helt annan grej att göra det själva. Men, vi visste ju ändå hur vi skulle göra, det hade varit tuffare att genomföra utan den rutin vi fick.

Släppt förköpsbiljetter

På fredagen släpptes förköpsbiljetterna till själva balen som är lördagen den 18 maj.

– 04:orna gjorde så och vi vet att man gör så i Vimmerby. Det blir enklare och inte lika mycket arbete på plats med folk som ska köpa biljetter, säger Ida Tuvesson, som kan konstatera att försäljningen gått bra hittills.

Efter själva dansuppvisningen marscherar paren till Hagadalsparken för fotografering innan man åker vidare till Fredensborg i Storebro för middagen och för de som önskar fortsätter festligheterna på Kharma i Vimmerby.

Hur stort är intresset för balen?

– Det är strax under 25 anmälda par, varav 20 är med och dansar. Det är lika många som förra året, men då var det många fler par som satt under dansen. Vi hade önskat några fler, men det är ändå kul att folk ställer upp och är med.

Vad tror du det beror på att antalet minskat?

– Vi hade stora förhoppningar att skulle bli väldigt många det här året, känslan vi fick var att många 05:or ville göra detta. Vi har försökt övertyga folk att det är en kul grej, men en del säger sig vara blyga och inte vill stå inför så många människor, några har hoppat av för att de inte har tiden eftersom de jobbar, vi började träna redan i januari, och kostnaderna tror jag absolut spelar in. Man måste ju betala för kläder, mat och lokalhyra, så det kan bli så att man känner att man inte har råd när det är studenten och allt sedan. Det är fullt förståeligt, säger Ida Tuvesson som ser fram emot en bra och minnesrik dag.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt