Annons:

Här är kommunens betyg:

Den gemensamma miljö- och byggnadsförvaltningen får sitt högsta NKI hittills. Foto: Pressbild

Här är kommunens betyg: "Arbetet som görs ger resultat"

Rankingen "Öppna jämförelser företagsklimat" har kommit och där får kommunen ett högt NKI (nöjd-kund-index). Den gemensamma miljö- och byggnadsförvaltningen får sitt högsta NKI hittills och flera framträdande placeringar i rankingen.

Annons:

Årligen sammanställer Sveriges kommuner och regioner, SKR, företagens svar från servicemätningen Insikt och presenterar resultatet i sina öppna jämförelser företagsklimat.

Resultatet visar i år att Hultsfreds kommun får ett högt NKI (nöjd-kund-index) på 79 för sin service i samband med myndighetsutövningen. Det är något lägre än förra året men över genomsnittet som ligger på 75. Grannkommunen Vimmerby ligger på 81.

Rankingmässigt placerar det Hultsfreds kommun på plats 44 av de 198 kommer som delat. Det innebär att man tappar en del placeringar jämfört med förra årets 17:e plats.

– Det är endast tillsammans med näringslivet som vi kan skapa utveckling och deras åsikter är värdefulla. Därför vill jag rikta ett stort tack till alla som har svarat på enkäten. Det höga betyget visar att arbetet som görs ger resultat, säger Frederika Svensson, näringslivssamordnare, i ett pressmeddelande.

Högsta betyget hittills

Den gemensamma miljö- och byggnadsförvaltningen, som man har tillsammans med Hultsfred, får sitt högsta NKI hittills och förbättrar sig för sjätte året i rad. Förvaltningen får ett NKI på 80, vilket motsvarar "Mycket högt betyg".

– Det känns givetvis väldigt bra, speciellt i år eftersom vår gemensamma nämnd och förvaltning fyllde tio år den 1 april. Det visar på ett framgångsrikt samarbete mellan våra två kommuner. Det roliga är att vi får en bekräftelse från våra företag på att det arbete och de analyser vi gör för att förbättra oss är rätt, säger Elisabeth Karlsson, miljö- och byggnadschef.

I mätningen insikt får ett urval av som haft ett ärende inom brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll eller serveringstillstånd bedöma kommunens service. 

Toppar rankingen

Även bygglov, miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll får bättre NKI-värden än förra året.

– Tittar vi på NKI-värdena i Sverige så ligger våra värden över genomsnittet i undersökningen för respektive område, säger Elisabeth Karlsson, miljö- och byggnadschef.

Allra störst framsteg sker inom bygglov, där det blir det högsta NKI-resultatet hittills. Bygglov får 76 i NKI, vilket ger en tredjeplats i rankingen för gemensamma förvaltningar och förbund. Livsmedelskontroll får 84 i NKI och en förstaplats för fjärde året i följd. Miljö- och hälsoskyddstillsyn får ett NKI på 79 och placerar förvaltningen på en tredjeplats i rankingen. 

– Det är glädjande att vi håller en så hög och stabil nivå. En stor eloge till våra medarbetare som gör ett jättebra arbete och det syns verkligen i resultaten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt