Annons:

JMC lämnar Hultsfred – Rebecca driver anläggningen vidare

JMC lämnar Hultsfred Padel i sommar och då driver Rebecca Ovedal anläggningen vidare. Bilden är ett montage. Foto: Ossian Mathiasson/Privat

JMC lämnar Hultsfred – Rebecca driver anläggningen vidare

För två år sedan stod klart att JMC Padel tog över driften av Hultsfred Padel. Nu lämnar man och i stället kommer Rebecca Ovedal driva padelanläggningen vidare.
– Ska det finnas kvar något måste jag göra det, säger hon.

Annons:

Det var 2019 som Simon och Rebecca Ovedal öppnade en helt ny padelanläggning i Hultsfred. Knappt ett år senare utökade man med ytterligare två padelbanor. 

För två år sedan tog JMC Padel, med Jens och Madelene Carlsson i spetsen, över driften av padelhallen. Själva banorna och fastigheterna har hela tiden ägts av Ovedals. JMC:s ansvarsområde har varit alla event och det mycket lyckade ligaspelet.

Men nu står det klart att duon lämnar Hultsfred Padel. 

– Vi kommer avsluta vårt engagemang till sommaren. Vad det blir framför får vi se. Vi kommer hålla på med padel i någon form, säger Jens Carlsson.

Hur känns det att lämna?

– Det har varit jätteroligt med alla padelspelare. Vi har kört americanos och seriespel, och verkligen fått uppleva padelgemenskapen. Men det är slitsamt. Vi har mycket annat, bor i Vimmerby och då känna att man måste åka hela tiden och ha ansvar för det. Nu vill vi kanske mer köra spontangrejer när det passar sig. Vi kommer fokusera ännu mer på gymmet i Vimmerby, så det är nödvändigt för oss att bryta av.  

"Måste göra det"

JMC kommer vara kvar till juni.

– Vi kör den här säsongen ut och stänger inga dörrar. Vi kan inte ha det återkommande ansvaret, men vi kanske kan köra något när det passar. 

Den som börjat oroa sig för anläggningens existens kan dock andas ut. Rebecca Ovedal kommer driva den vidare.

– Det är supertråkigt att "Maddan" och "Jensa" lämnar, men det är som det är. Vi visste att det kunde hända, men de har hjälpt oss jättemycket. Ska det finnas kvar något nu så måste jag göra det, så jag tar över seriespelet och vi kommer försöka fortsätta precis som det varit med "Maddan" och "Jensa", berättar Rebecca Ovedal. 

Att lägga ned var inget alternativ. 

– Jag älskar att spela padel, så jag gör det både för min och andras skull. För mig fanns inget alternativ. Vi får se hur det går att kombinera heltidsjobb, barn och padeln, men det finns inget annat alternativ till det nu. 

Konkurrensen hårdnat

Konkurrensen har hårdnat de senaste åren, men samtidigt är det väldigt oklart vad som händer med anläggningen i Vimmerby, som drivits av Mathias Westerling och Niclas Samuelsson. De har sålt sina banor och lämnar nu vid månadsskiftet.

– Jag hoppas verkligen att vi kan behålla en bra standard på seriespelet. Det är mycket för mig att sätta mig in i, men "Maddan" och "Jensa" har stenkoll, så jag kommer få hjälp. Vi får göra det här tillsammans, jag och alla som spelar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt