Annons:

KLT TAR 50 FORDON UR DRIFT EFTER DAGENS EXPLOSION

50 KLT-bussar stoppas tills vidare efter dagens explosion. Foto: MostPhotos

KLT TAR 50 FORDON UR DRIFT EFTER DAGENS EXPLOSION

Kalmar Länstrafik agerar efter dagens otäcka explosion i en buss i Nybro. Hela 50 fordon tas ur drift med omedelbar verkan. 

Annons:

Det är andra gången inom ett år som ett biogasfordon tillhörande ett av KLT:s trafikföretag exploderar. Första gången var i Västervik i maj förra året och idag small det i Nybro. Minibussen var parkerad och ingen person blev skadad. 

Nu agerar KLT och tar 50 fordon ur drift. Konsekvenserna blir stora för färdtjänst, sjukresor och skolskjuts under morgondagen. 

Explosionen idag skedde i ett fordon av samma fabrikat som explosionen i Västervik. 

"En liknande incident med ett fordon av samma fabrikat inträffade för ett år sedan i Västervik. Med anledning av händelsen genomfördes kontroller, åtgärder samt ombesiktning av alla fordon av samma fabrikat. Det aktuella fordonet godkändes vid en kontrollbesiktning senast i december. Orsaken varför en gasbehållare i fordonet exploderade är ännu okänt", skriver KLT på sin hemsida. 

"Väldigt olyckligt"

Totalt tas nu alltså cirka 50 fordon ur drift, som tillhör åtta olika trafikföretag. 

"Länstrafiken har under söndagskvällen försökt att lösa så många resor som möjligt men färdtjänst, skolskjuts för de barn som har anpassad skolgång och åker taxi till skolan samt närtrafikturer kommer under måndagen att påverkas. Bland annat i form av förseningar och i vissa fall inställda resor", skriver man i pressmeddelandet. 

– Det är naturligtvis väldigt olyckligt att en incident av denna typen återigen har inträffat och vi kommer nu gå till botten för att hitta orsaken. Vi ber redan nu om ursäkt för de eventuella förseningar och inställda turer som kan komma att ske under måndagen men detta är något som görs för att säkerställa våra resenärers och förares säkerhet, säger trafikdirektör Mattias Ask.

KLT lovar inte mer än att "försöka kontakta de resenärer vars resor riskerar att ställas in under måndagen". 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt