Annons:

EFTER EXPLOSIONEN – ÄNNU STÖRRE STÖRNINGAR VÄNTAR

Mattias Ask är trafikdirektör på KLT. Foto: Pressbild

EFTER EXPLOSIONEN – ÄNNU STÖRRE STÖRNINGAR VÄNTAR

I söndags skedde en explosion i en minibuss i Nybro. Hela 50 fordon togs då ur drift och störningarna i trafiken blir ännu större under tisdagen, meddelar KLT.

Annons:

Det var under söndagen som en gasbehållare exploderade i en minibuss i Nybro. Totalt 50 fordon togs ur trafik efter explosionen. Det rörde sig om minibussar som Kalmar länstrafik, KLT, hyr av flera olika trafikföretag. 

Det fick förstås stora konsekvenser under måndagen. Följden blev stor påverkan på exempelvis närtrafik, färdtjänst och sjukresor. 

"I sitt arbete med att lösa resor till resenärer jobbar Kalmar länstrafik efter en prioriteringsordning där sjukresor, dialyspatienter, akuta färdtjänstresor och skolskjuts till anpassad skolgång går först", skriver KLT i ett pressmeddelande.

Ännu större störningar

Läget inför tisdagen är oförändrat, men risken finns att störningarna i trafiken blir ännu större och dessutom väntas fler kommuner att bli påverkat. Störningarna väntas också fortgå under återstoden av veckan.

– Kalmar länstrafik arbetar intensivt för att reda ut vad som har orsakat händelsen. Vi vill också tacka kunder, resenärer och trafikföretag för att de har varit behjälpliga i denna situation, säger Mattias Ask, trafikdirektör, på Kalmar länstrafik.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt