Annons:

  • Ordentlig överraskning för gymnasieeleverna: ”Fick nästan en chock”

    Två av eleverna i årskurs två på Hultsfreds gymnasiums vård- och omsorgsprogrammet får följa med Greklandsresan nästa höst. Foto: Ossian Mathiasson

  • Ordentlig överraskning för gymnasieeleverna: ”Fick nästan en chock”

    Anni-Li Karlsson bjöd eleverna på den stora överraskningen på torsdagen.

Ordentlig överraskning för gymnasieeleverna: ”Fick nästan en chock”

Elva elever i årskurs två på Hultsfreds gymnasiums vård- och omsorgsprogram fick en minst sagt trevlig överraskning i dag.
Två av dem har chansen att få följa med på nästa Greklandsresa som genomförs av äldreomsorgen i Västerviks kommun.

Annons:

Sommaren 2011 fick ett gäng äldre från Västerviks särskilda boenden besöka Grekland för en vecka av sol och bad – och för några månader sedan genomfördes den fjärde resan.

2014 följde ett filmteam från SVT med och gjorde en dokumentär om den härliga vistelsen i Grekland.

Boendets aktivitetssamordnare och eldsjäl Dimitrios ”Tackis” Sahpekidis är initiativtagare till resan och hyllningarna har strömmat in från världens alla hörn.

I dag fick eleverna som går andra året på vård- och omsorgsprogrammet på Hultsfreds gymnasium se dokumentären men det ingen av eleverna visste var att lärarna höll inne på en överraskning.

"De åker i augusti"

Direkt efter filmens slut avslöjade Anni-Li Karlsson att de elva eleverna har chans att söka ett stipendium för att nästa höst få åka med på den femte resan till Grekland ihop med pensionärer och personal från Västerviks kommun.

– Det är ett spännande och ärofyllt stipendium som kommer gå till två av eleverna. De åker i augusti så det blir i början av det tredje året på utbildningen, säger Anni-Li Karlsson, arbetslagsledare och lärare på vård- och omsorgsprogrammet.

Alla elever har möjlighet att följa med på resan så länge de uppfyller de uppsatta kriterierna.

– Det handlar om att de presterar bra på sin nästa praktik, har godkända betyg i vissa kurser och sen krävs en motivering om varför de vill följa med. Det är inte säkert att alla vill följa med heller, säger Anni-Li Karlsson.

"En wow-känsla"

Sarah Kennerö, en av eleverna på utbildningen, blev rejält överraskad.

– Jag hade ingen aning om det här så det känns både coolt och häftigt. Man fick nästan en chock, det var en wow-känsla när jag fick höra det, säger Sarah Kennerö.

Hon har tänkt söka stipendiet för att ha möjlighet att följa med på resan.

– Ja, jag tror det. Det är en riktigt stor upplevelse som man kanske bara får uppleva en gång i sitt liv. Att få följa med och göra en sån resa för de äldre vore fantastiskt, säger Sarah Kennerö.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt