Annons:

  • Elever från Hultsfreds gymnasium får resa runt i Europa

    Här är några av Hultsfredseleverna som är med i det internationella projektet och får resa till en plats i Europa under de kommande två åren. Foto: Hultsfreds gymnasium

  • Elever från Hultsfreds gymnasium får resa runt i Europa

    Karim Elzebda är med och styr Erasmus+-projektet tillsammans med de övriga fem länderna i Europa. Foto: Hultsfreds gymnasium

Elever från Hultsfreds gymnasium får resa runt i Europa

Erasmus-projektet rullar vidare – och nu vet eleverna på Hultsfreds gymnasium vilket land de ska resa till i Europa.
I går genomfördes lottningsproceduren.
– De var spända och förväntansfulla, säger läraren Karim Elzebda på Hultsfreds gymnasium.

Annons:

Hultsfreds gymnasium har efter en lång process och mycket arbete, med hjälp av universitets- och högskolerådet (UHR) och Erasmus+, beviljats medel för att under två års tid bedriva ett internationellt projektarbete.

Det är få skolor som lyckats få igenom en ansökan men Hultsfred är en av de lyckliga skolorna.

Sedan 2010 ingår gymnasiet i en internationellt samarbetande grupp av skolor från sex olika länder. Utöver Sverige är det Tyskland, Belgien, Ungern, Rumänien och Italien som ingår i projektet.

Länderna har fyllt i en gemensam ansökan och tack vare det har projektet som går under namnet ”S.P.E.E.D” blivit beviljade pengar.

– Vi har fått 180 000 kronor från Erasmus+ som vi ska använda till att åka till de fem länderna, säger Karim Elzebda på Hultsfreds gymnasium.

Elever till samtliga fem länder

Delaktiga kommer elever från ettan på ekonomiprogrammet och tvåor på hotell- och turismprogrammet att vara och under de två kommande åren ska arbete ske fortlöpande och ämnesöverskridande med eleverna och det ska genomföras fem resor med elevgrupper till samtliga länder.

– I dag (läs i går) gjorde vi färdigt lottningsproceduren så nu vet vi vilka elever som ska åka var. Vi kommer ha elever som åker till Belgien, Italien och så vidare och där får de ta del av deras prestationer och berätta om det när de kommer hem. Nu kan eleverna börja förbereda sig för sin resa, säger Karim Elzebda.

Företagsidén är laddstationer för eldrivna fordon och alla länder har fått varsitt ansvarsområde.  Hultsfreds gymnasium ansvarar för affärsplan och då kommer de övriga ländernas representanter hit först i mars nästa år. 

Hultsfreds elever åker sedan till Belgien maj 2018, Ungern september 2018, Italien januari 2019, Rumänien mars 2019 och avslutningsvis Tyskland maj 2019.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt