Annons:

Trångt på bussar för skolelever – elevrådet markerar problem i skrivelse

Elevrådet på Albäcksskolan i Hultsfred har gjort en skrivelse angående situationen på bussarna vid skolskjuts. Foto: Ossian Mathiasson

Trångt på bussar för skolelever – elevrådet markerar problem i skrivelse

Trångt, högljutt och arga chaufförer. Det är några av punkterna som har presenterats i elevrådet på Albäcksskolans skrivelse angående situationen på bussarna vid skolskjuts.

Annons:

Elevrådet på Albäcksskolan har skickat in en skrivelse angående busstransporter med linjebussarna till Hultsfreds kommun. 

I syfte att eleverna känner sig trygga under bussfärden har elevrådet genomfört en enkät bland alla elever och ungefär 200 elever som åker buss till och från skolan varje dag.

De framför att det ofta är mycket folk på bussarna så elever får stå upp samt att det är dålig luft, högljutt och arga chaufförer. Många saknar också wifi, något som har utlovats.

"Föreslår ett möte"

Skolskjutshandläggaren Ulrika Stolt fick i uppdrag att ta fram ett förslag till svar till elevrådet på Albäcksskolan.

Hon tackar för elevernas engagemang och det arbete som de lagt ner på både enkät och skrivelse.

”De hjälper oss att förbättra såväl säkerhet som trivsel för både er elever och övriga bussresenärer. Jag föreslår att vi bokar in ett möte där vi går igenom era synpunkter”, skriver Ulrika Stolt i sitt svar till Albäcksskolans elevråd.

Hon har också gett svar på varje synpunkt och när det gäller synpunkten på att det är trångt på bussarna så pekar hon på att det finns sittplatser i teorin.

”Problemet verkar vara att fördela sig rent praktiskt i de olika fordonen. För att komma tillrätta med problemet har KLT informerat sina chaufförer som kommer att hjälpa till med fördelningen i bussarna”.

Wifi är försenat

I de äldre bussarna kan dålig luft vara ett problem men från och med augusti 2017 har kommunen helt nya bussar i tjänst.

Många elever upplever att det är högljutt på bussarna men hon skriver att alla passagerare har ett eget ansvar för att hålla sin ljudvolym på en lagom nivå.

Eleverna klagar på arga chaufförer och KLT:s chaufförer har skickat in klagomål till kommunen. En månad gamla säten har blivit ristade med kniv så att behöver bytas, en dörr har utsatts för skadegörelse, elever trycker på stoppknappar utan att någon ska gå av och eleverna är dåliga på att ta på sig bälte.

Wifi i bussarna är försenat och fördelar man sig rätt vid terminalen i Målilla så ska det enligt KLT finnas sittplatser och bältesmöjlighet för alla.

Ett gäng åtgärder har föreslagits och det handlar om att information ska förmedlas via rektorer och lärare på föräldramöten, att bussarnas tv-monitorer ska nyttjas bättre och att Hultsfreds kommuns ungdomsenhet ska jobba mer med att motverka oroligheter och skadegörelse på bussarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt