Annons:

Stålhagen ska bli ett attraktivt område – här är vad som ska göras

Stålhagen i Hultsfred ska genomgå en omfattande upprustning under 2018 och 2019. Foto: Jakob Karlsson

Stålhagen ska bli ett attraktivt område – här är vad som ska göras

Nu ska det bli attraktivt att bo i Stålhagen. Boverkets miljonbidrag för att rusta upp utemiljön välkomnas av Nicke Wainebro, vd för Hultsfreds Bostäder.
– Det kommer bli stora förändringar i Stålhagen, säger han.

Annons:

Stålhagen i Hultsfred har beviljats bidrag på 1 575 000 kronor till upprustning av utemiljön. Det ska göra bostadsområdet mer attraktivt och tryggt. 

Nicke Wainebro, vd för Hultsfreds Bostäder, blev väldigt glad när han fick beskedet att de beviljades pengar till upprustningen.

– Vi har sökt pengar en gång tidigare, det var i januari men då fick vi avslag. Redan 2016 gjorde vi ritningar på hur vi ville att det skulle se ut och tänkte göra det tillsammans med Migrationsverket som hade en sysselsättningsgrupp. När den lades ner orkade vi inte köra själva, det blev för mycket och det kostade mycket pengar, säger Nicke Wainebro.

Beräknas vara klart 2019

Projektet med att rusta upp Stålhagsområdet drar igång under våren 2018 och enligt planen ska allt vara klart sommaren 2019.

Det är mycket som ska göras när Wainebro går igenom åtgärdslistan.

– Först och främst ska vi se till att Stålhagen blir en tryggare och mer trivsam miljö att leva i och det ska vi göra genom att sätta upp mer belysning. Vi ska skapa aktivitetsytor och mötesplatser, säger Wainebro och pekar på det helhetsgrepp som de ska ta:

– Vi vill göra andra kommunikationsvägar mellan husen. Nu är det bara raka linjer, vi vill ha svängda gångar och när vi har gjort det så ska nya planteringar med buskar och träd sättas upp.

Mindre skadegörelse i området

En plats för bollaktiviteter ska skapas och fontänen ska göras i ordning för att få en bättre funktion. Även balkongerna ska målas om. 

– Det är hela Stålhagen som ska göras om, det är ingen enskild plats som vi fokuserar på, säger Wainebro.

De boende i området ska också vara med och göra en hel del arbete.

– Vi ska ha en grupp bland de som bor i området, de ska åtgärda saker och ha ansvar för vissa områden. Vi kommer använda en del entreprenörer till arbetet med framför allt gångarna, belysningen och bollplanen.

Vad är det mest akuta som måste åtgärdas?

– Det man måste åtgärda och få bort är de raka gångarna mellan husen. Det ska bli svängar i gångarna och därefter ska sittplatser, buskar, träd och belysning komma på plats.  Vi har redan börjat med belysningen.

Hur är läget i Stålhagen just nu?

– Tidigare har vi haft ganska mycket skadegörelse och kastade sopor, det är något som har minskat när vi har börjat sätta upp mer belysning och förhoppningsvis blir det ännu bättre. Vi har ju inte gjort så mycket av projektet.

Det är fjärde gången som Boverket delar ut bidrag till socioekonomiskt utsatta områden och denna gång handlade det om totalt 272 miljoner kronor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt