Annons:

Västerviks sjukhus i topp – för andra året i rad: ”Stolthet”

Västerviks sjukhus är bäst i landet i sin klass. Foto: Pixabay

Västerviks sjukhus i topp – för andra året i rad: ”Stolthet”

För andra året i rad rankas Västerviks sjukhus som bästa sjukhus i klassen landets mellanstora sjukhus av Dagens Medicin.

Annons:

Dagens Medicin har utsett bästa sjukhus 2017 i tre olika klasser: universitetssjukhus, mellanstora sjukhus med förlossningsverksamhet och mindre sjukhus utan förlossning.

För andra året i rad är det Västerviks sjukhus som vinner den mellanstora klassen.

Västerviks sjukhus har fått höga och jämna resultat i genomgången och det gav alltså en total förstaplats. Sjukhuset är till exempel bäst i landet när det gäller att förebygga trycksår. Man placerar sig också högt upp när det gäller att ha minst överbeläggningar och korta väntetider. Man är också bland de allra bästa på stroke- och njursjukvård.

– Det är nästan ännu roligare att vi får utmärkelsen en andra gång. Det är ett bevis på den kvalitativt goda vård som vårt sjukhus erbjuder. Men framför allt är det är frukten av ett mångårigt systematisk förbättringsarbete där samtliga våra medarbetare är delaktiga, säger sjukhuschef Henrik Holmberg i ett pressmeddelande från Landstinget i Kalmar län.

Ytterligare topplaceringar

Värt att notera är att Oskarshamns sjukhus placerar sig som trea bland mindre sjukhus utan förlossning och Länssjukhuset i Kalmar är fyra i klassen mellanstora sjukhus.

– Det är med stolthet jag kan se att våra sjukhus fortsätter hålla sina starka ställningar. Sammantaget är sjukhusen i Kalmar län bland de allra bästa i landet. Detta visar också på ett väl fungerande sjukvårdssystem. Alla landstingsverksamheter ska därför känna sig delaktiga i de höga betyg våra sjukhus får. Ett speciellt grattis till Västervik som återigen är etta i sin klass, säger landstingsdirektör Ingeborg Eriksson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt