Annons:

Satsning på gröna jobb – skapar 18 i Kalmar län

Regeringen satsar på gröna jobb, bland annat kan det handla om att jobba i skogen. Foto: Pixabay

Satsning på gröna jobb – skapar 18 i Kalmar län

Under onsdagen presenterade regeringen en satsning på gröna jobb. Satsningen ska omfatta drygt 5 000 nyanlända och långtidsarbetslösa mellan 2018 och 2020.
I Kalmar län kommer 18 personer att få ta del av satsningen under året.

Annons:

Arbetskraft i form av bland annat skogsarbetare, maskinförare och personer som kan sköta naturreservat, vandringsleder, trädgårdar, friluftsområden samt städa stränder saknas i dagens läge. 

Regeringen gör nu en satsning på detta. 

Under 2018 till 2020 satsas totalt 910 miljoner kronor på att erbjuda praktik, moderna beredskapsjobb eller andra subventionerade anställningsformer till långtidsarbetslösa och nyanlända. 

– Myndigheternas målsättning är att cirka 18 personer ska omfattas av satsningen i Kalmar län redan 2018. Det handlar om personer som i dag är långtidsarbetslösa eller nyanlända som kommer kunna arbeta med eftersatta behov i samhället. Det kan handla om att röja skog, rusta upp vandringsleder eller städa upp runt bangårdar och stationer. Tanken är att de som tar del av insatsen efter ett år ska ha tillräckliga kvalifikationer för att kunna anställas av företag inom gröna näringar som i dag har svårt att rekrytera, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) i ett pressmeddelande.

270 miljoner under 2018

Genom fem olika myndigheter satsar regeringen totalt 270 miljoner kronor under 2018.

– Den här satsningen innebär en ambitionshöjning i arbetet för att rusta upp ledsystem och vandringsleder, att sköta naturreservat och att bekämpa invasiva främmande arter. Samtidigt leder det till fler jobb och att naturen blir tillgänglig för fler, säger miljöminister Karolina Skog (MP).

Skogsstyrelsen ska på basis av underlag från myndigheterna lämna en delredovisning av genomförandet senast den 1 maj 2018. Delredovisning ska också lämnas den 1 oktober 2018 och den 1 oktober 2019. 

Slutredovisningen ska lämnas den 15 februari 2021.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt