Annons:

Brister i kommunalt skolkök – matoset från tillagningen förs inte bort

Hultsfreds kommun måste åtgärda en bristfällig ventilation i ett av de kommunala köken. Foto: Ossian Mathiasson

Brister i kommunalt skolkök – matoset från tillagningen förs inte bort

Matoset från tillagningen i ett kommunalt skolkök i Hultsfreds kommun förs inte bort. Ventilationen är inte tillräcklig och måste åtgärdas inom de närmaste två månaderna.

Annons:

Den otillräckliga ventilationen i det kommunala skolköket har påtalats sedan mars 2017 då mycket av matoset från tillagningen inte har förts bort. Vid efterföljande inspektion uppgav kökspersonalen att åtgärder planerades under hösten.

Ventilationen i diskrummet förbättrades under senare delen av 2017 då diskrummets ventilationstrumma gjordes större. Under 2017 har timern för den forcerade ventilationen förlängts så den är påslagen under större delen av dagen. Kökspersonalen uppger att Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) har varit och tittat på ventilationen men problemet kvarstår.

Öppnar fönstren under sommaren

Vid inspektionen den 30 januari 2018 var inte all köksutrustning under ventilationskåpan igång, men ånga fanns i köket. Vid öppnande av ugnen samlades mycket ånga utanför ventilationskåpan. Personalen uppger att de under sommaren öppnar fönstren i matsalen då de upplever att ventilationen i köket är för dålig.

Hultsfreds och Vimmerbys byggnadsnämnd förelägger Hultsfreds kommun att åtgärda så tillräcklig ventilation finns i ett av kommunens skolkök innan den 15 april 2018.

Beslutet kommer upphöra att gälla det datum då verksamheten kan visa att ventilationen i köket är åtgärdad stå att de följer gällande livsmedelslagstiftning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt