Annons:

HFK ställer krav – populärt fotbollsfält saknar det mesta

Hultsfreds FK tycker inte att fotbollsfältet är modernt längre och vill att området förses med vatten, toaletter och omklädningsrum. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

HFK ställer krav – populärt fotbollsfält saknar det mesta

På fotbollsfältet i Hultsfred finns det varken vatten, toaletter eller omklädningsrum. Nu ställer Hultsfreds FK krav på kommunen att området genomgår en modernisering.

Annons:

I en skrivelse till kommunstyrelsen skriver Hultsfreds FK att det krävs en uppdragering av fotbollsfältet i Hultsfred som används med hög frekvens av framför allt ungdomsfotbollen under säsongen. 

De anser att användningen skulle kunna öka väsentligt om det på området funnits vatten, toaletter och omklädningsrum.

Vill diskutera med kommunen

I dagens läge tvingas klubben hänvisa spelare, ledare, familj och vänner till ordinarie toaletter och omklädningsrum på Knektavallen, cirka 300 meter bort.

De har klarat sig i ganska många år men nu anser de att det känns alltmer omodernt.

– Vi vill få till stånd en diskussion med kommunen om hur man på ett så kostnadseffektivt sätt kan realisera önskemålet om ett mer modernt område för ungdomsfotbollen i Hultsfred, skriver Bo Sahlin från Hultsfreds FK i sin skrivelse till kommunstyrelsen.

"Det är enast drömmar"

Han nämner även att klubben har ambitioner att arrangera större fotbollsturneringar på fältet i framtiden.

– Men det är endast drömmar så länge situationen är som den är. Löser man dessa problem skulle det innebära en tryggare, säkrare och mer inspirerande miljö för alla, skriver han.

Vatten och avlopp är framdraget till området och nu vill de ha hjälp av kommunen.

– Vad som behövs är någon form av paviljong med omklädningsmöjligheter och ett antal toaletter. Det skulle höja värdet på det för övrigt trevliga fotbollsfältet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt