Annons:

Ramlade ur sängen och fördes till akuten – så agerar kommunen

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har gjort en utredning efter att en enskild ramlat ur sin säng på grund av att hjulen var olåsta. Foto: Ossian Mathiasson

Ramlade ur sängen och fördes till akuten – så agerar kommunen

En enskild ramlade ur sin säng på grund av att sängens hjul var olåsta. En Lex Maria-anmälan gjordes till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och kommunens utredning med åtgärder är tillräckliga för att förhindra att händelsen återupprepas.

Annons:

Efter att en synpunkt kom in till Socialförvaltningen på Hultsfreds kommun som handlade om brist i vård och omsorg om den enskilde gjordes en utredning av händelsen.

Utredningen gäller en enskild som ramlat ur sängen och efter fallet skickades den enskilde till akutmottagningen för undersökning men återkom samma dag då inga nya skador hade upptäckts. 

Utredningen visar i sin tur att hjulen på sängen var olåsta. "Det beklagas djupt", skriver Socialförvaltningen i utredningen. 

Händelsen Lex Maria-anmäldes

Händelsen bedömdes som allvarligt och en Lex Maria-anmälan gjordes till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). 

Redogörelsen för hur förvaltningen har arbetat med åtgärder består av att enhetschefen har upprättat en skriftlig övergripande rutin för att säkerställa låsning av hjul.

Man har även haft samtal med anhörig angående vem som har ansvar att hålla kontakt med läkare. Sjuksköterska följer läkarens ordination så länge patienten är inskriven i hemsjukvården enligt vårdplanering. 

IVO har bedömt att vårdgivaren (Hultsfreds kommun) fullgjort sin anmälningsskyldighet och att slutsatserna i utredningen framstod som rimliga och adekvata. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt