Annons:

Stort intresse för pulsträning före nationella proven

Niondeklassarna på Albäcksskolan har laddat upp med pulsträning inför de nationella proven. Foto: Albäcksskolan

Stort intresse för pulsträning före nationella proven

Nationella proven är en utmaning för de flesta. På Albäcksskolan i Hultsfred har man satsat på ett udda grepp – och intresset för pulsträningen före proven är stort.
– Det finns mycket kraft i våra elever, konstaterar medarbetaren Rebecca Ovedal.

Annons:

Nationella proven innebär ofta långa sittningar. Då gäller det att ha aktiverat hjärnan och orka hela distansen ut. För att eleverna ska kunna prestera max anordnar Albäckskolan ett pulspass före provet.

– Genom pulsträning syresätts hjärnan, hjärnans kapacitet ökar och blir effektivare. Det blir lättare att koncentrera sig efter ett pulspass, man blir lugnare, uthålligheten utökar, vikänslan stärks. Det finns mycket forskning som visar att eleven får bättre fokus, skärpa och uthållighet efter ett genomfört pulspass.

"Blivit riktigt lyckat"

I tisdags kom 21 elever och i torsdags 16.

– Eleverna kommer supertidigt och helt frivilligt till dessa pulspass. De kommer hit för att de förstår att det gynnar dem. Det finns mycket kraft i våra elever och de bjuder på sig själva, både de som redan har träningsvana och de som inte har någon erfarenhet alls av träning.

Märker ni av någon effekt?

– Vi pedagoger har sett på elever som varit med på dessa två pass att de kommer till proven med ett lugn och en tro på sig själva. Deras ork och fokusering har också hållit i sig på ett bra sätt genom provet. Det har blivit riktigt lyckat.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt