Annons:

De äldre behöver närmare vård – skriver brev: ”Fått till mig flera samtal”

Per-Inge Pettersson frågar landstingsrådet Jessica Rydell om vilka insatser de ska göra så att närboende till hälsocentralen kan få en nära vård. Foto: Ossian Mathiasson

De äldre behöver närmare vård – skriver brev: ”Fått till mig flera samtal”

Per-Inge Pettersson (C) poängterar vikten av en bra nära vård och ställer frågor till landstingsrådet Jessica Rydell (MP) i ett öppet brev.
– Det är viktigt att vården finns nära patienten så resor minimeras för den enskilde, skriver han i brevet.

Annons:

Han frågar landstingsrådet Jessica Rydell om vilken insats som hon avser göra tillsammans med landstingsledningen så att närboende till Hultsfreds hälsocentral kan få en nära vård och säkerställa så att man kan ta emot patienter med kort varsel (samma dag).

”Om den lokala vårdcentralen saknar resurser att ta emot patienter med kort varsel finns, förutom längre resa och lång väntetid, risken att sjukdomen/skadan förvärras. Hos äldre personer finns en sådan påtaglig risk, man drar sig för att åka till akuten och får kanske vänta i timmar om belastningen är stor. I stället stannar man hemma och väntar om man mår bättre i morgon trost att man egentligen hade behövt en vårdkontakt redan idag. Man undviker kanske dessutom att nästa dag åter kontakta vårdcentralen och vill inte vara till besvär och tjata”, skriver Per-Inge Pettersson i sitt öppna brev till Jessica Rydell.

Han pekar också på att flera personer har varit i kontakt med honom de senaste dagarna.

”Den senaste tiden har jag fått till mig flertalet samtal från närboende till Hultsfreds hälsocentral med problemet att inte få tider”, skriver han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt