Annons:

Stor andel nyanlända i skolan i Hultsfred – näst flest i landet

Hultsfreds kommun har näst högst andel nyanlända elever i hela Sverige. Foto: Ossian Mathiasson

Stor andel nyanlända i skolan i Hultsfred – näst flest i landet

I Hultsfred är var tredje grundskoleelev nyanländ till Sverige. Kommunen har därmed den näst högsta andelen nyanlända skolelever av alla Sveriges kommuner.

Annons:

Under 2016 tog Hultsfred emot 476 nyanlända i sina skolor och på högstadieskolan Albäcksskolan är det drygt två av tre elever som har utländsk bakgrund. 

I dagens läge har Hultsfred 32,7 procent nyanlända i sina skolor och i Högsby, som ligger trea, är andelen 31,7. Det finns en kommun i landet som har fler nyanlända och det är Ljusnarsberg med 34,2 procent, enligt Skolverkets statistik.

"Gör deras jobb besvärligt"

Martin Snickars, barn- och utbildningschef på Hultsfreds kommun, anser att situationen med många nyanlända ställer krav på de som jobbar med eleverna.

– Vi arbetar mycket med fortbildning och att grundläggande kartlägga vilka kunskaper de nya eleverna har med när de kommer till oss. Det flyttar många härifrån och kommer samtidigt nya. Det gör lärarnas jobb besvärligt, det är svårt att lära känna varje enskild elev, säger Martin Snickars till Östra Småland/Nyheterna.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt