Annons:

Drömmen om gång- och cykelväg i Vena blir verklighet

Så här är tanken att gång- och cykelvägen mellan Vena och Färmsteby ska utformas. Foto: ÖSK

Drömmen om gång- och cykelväg i Vena blir verklighet

Drömmen om en gång- och cykelväg mellan Främsteby och Vena håller på att slå in. Östra Smålands kommunalteknikförbund får pengar till att börja arbetet efter kommunstyrelsens arbetsutskotts godkännande.

Annons:

Skrivelsen om önskemål om en gång- och cykelväg mellan Främsteby och Vena lämnades in vid allmänhetens frågestund på kommunfullmäktige i slutet av maj förra året.

Nu är det på väg att hända grejer i samhället.

Gata och park har efter samråd med representanter från de som överlämnat skrivelsen tittat på tre alternativ samt ett kombinationsalternativ.

Då ska genomförande ske

Efter diskussioner har de kommit överens om ett alternativ och Trafikverket ser samordningsvinster med deras planerade jobb med beläggningsåtgärder genom Vena samhälle till Främsteby under 2019 eller 2020. De menar också att man kan vara flexibla när det ska ske.

Gata- och parkavdelning på ÖSK vill i sin budget för 2019 få mellan 150 000 och 200 000 kronor för förprojektering och eventuell detaljprojektering.

Om förprojektering kan påbörjas redan under hösten 2018 kan man ha en klarare bild över vad bygget ska kosta till budgetarbetet 2020, likaså en tidsplan för samverkan med Trafikverket och ha eventuella markavtal klara. Då är målet att genomförandet ska ske under 2020.

Så mycket kommer det kosta

Den grova kostnadsbedömningen pekar på en kostnad mellan 650 000 och 850 000 kronor exklusive marklösen och kostnader som gata och park anser ska bäras av Trafikverket.

Vid gårdagens arbetsutskott beslutades att ÖSK får ta med kostnader för projektering och genomförande i sitt budgetäskande 2019.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt