Annons:

  • RIVNINGEN AV GAMLA BATTERIFABRIKEN HAR BÖRJAT

    Lars Rosander fick ta det första rivningstaget med grävmaskinen på den gamla batterifabriken i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

  • RIVNINGEN AV GAMLA BATTERIFABRIKEN HAR BÖRJAT

RIVNINGEN AV GAMLA BATTERIFABRIKEN HAR BÖRJAT

På fredagsförmiddagen började det som alla har väntat på – det första rivningstaget av före detta batterifabriken i Hultsfred.
– Det är en spännande dag där det äntligen är dags att städa upp centrala Hultsfred, sa Lars-Erik Rönnlund, kommunchef på Hultsfreds kommun.

Annons:

Det första rivningstaget är en milstolpe i det pågående saneringsprojektet och på fredagsförmiddagen fick kommunalrådet Lars Rosander (C) slå sönder den första väggen med en grävmaskin. 

När han klev ut ur grävmaskinen sken han som en sol och gjorde tummen upp. 

­– Oftast vill man bygga upp något men nu river den här gången. Det är för att vi vill bygga upp något som vi efterfrågar och längtar efter. Det är väldigt tydligt och konkret – det är en stor grävmaskin som tar sönder en vägg och det är symboliken att det verkligen är verkstad efter 19 år. Batterifabriken stängde 1999, säger Lars Rosander.

"Många har gått den extra milen"

Flera personer som har varit med och gjort avgörande insatser för rivnings- och saneringsarbetet på Vartaområdet fanns på plats och kommunchefen Lars-Erik Rönnlund inledde med att prata om resan och hur han vill sammanfatta den.

– Om det är något som symboliserar det här projektet så är det att många har gått den extra milen. Det är många jag vill tacka som har sett till att vi har kommit så här långt. Vi vet att vi inte är färdiga på långa vägar men vi börjar på riktigt. Nu vågar man säga att det är på riktigt efter alla dessa år, säger Lars-Erik Rönnlund och lägger till:

– Jag har valt att bo i Hultsfred länge och hoppas att ni tänker att det här är bra för industrin men även för att våra kommande generationer ska fortsätta att vilja bo här.

Fler intervjuer från det första rivningstaget dyker upp under dagen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt