Annons:

Klart med pengar till förstudie i Hultsfred

Hultsfreds kommun beviljas 200 000 kronor till en förstudie för hur man kan arbeta med social innovation i samband med flytten av biblioteket till nya lokaler i centrala Hultsfred.

Annons:

Biblioteket i Hultsfred ska flytta sin verksamhet till kommunens lokaler i centrum efter den totalrenovering som är beslutad och finansierad med ungefär 30 miljoner kronor. 

Flytten ger nya möjligheter till nytänkande och möjligheter att stärka attraktiviteten i området.

Får 200 000 kronor till förstudien

Nu har Regionförbundet i Kalmar län beslutat att kommunen får 200 000 kronor för förstudien om social innovation och syftet med förstudien är att identifiera delar för att skapa en innovativ mötesplats där män och kvinnor med olika bakgrund, åldrar och intressen möts och det ökar möjligheterna till inkludering.

”Förstudien ska ge underlag till att arbeta vidare med social innovation för att bland annat ta tillvara utlandsföddas kunskap och kompetens samt för att öka attraktiviteten. Projektet stämmer bland annat väl överens med den regionala utvecklingsstrategins strategi för delaktighet, hälsa och välbefinnande men satsningar på kunskapsmiljöer av olika slag ger också regionen en stärkt konkurrenskraft”, skriver Regionförbundet.

"Finns på kartan"

Regionförbundet skriver i sitt beslut att kopplingen till musiken har öppnat fler möjligheter för Hultsfred genom etablering av musikutbildningar på universitetsnivå och företagssatsningar inom musikgenren.

”Associationen för festival och musik är alltid stark för Hultsfred och vilket styrker dels att Hultsfred finns på kartan för kända besöksmålsorter men också att musiken är ortens starkaste kännetecken”, skriver Regionförbundet. 

Satsningen på Makerspace stimulerar teknisk utveckling och ger näringslivet förbättrade förutsättningar för tillväxt och genom att tillföra nya funktioner till biblioteket skapas en modern och attraktiv mötesplats där musiken kan vara en viktig del.

”Hultsfred står nu inför en fantastisk möjlighet att skapa en unik mötesplats. Musiken är strategiskt viktig och stärker varumärket Hultsfred, skriver dem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt