Annons:

Hyresvärden om hisstrulet: ”Håller på med den i dag”

I flera veckor har en hiss på Koppargatan i centrala Hultsfred stått still och medfört problem för de boende.
Nu berättar AB Gamla Torgets vd, Per Ovedal, att hissreperatören jobbar med att lösa problemet.
– Han håller på med den i dag, säger han.

Annons:

I över en månad har en av AB Gamla Torgets hissar på Koppargatan inte fungerat och Marianne Einarsson, 80, är en av de boende som är i beroendeställning då hon behöver rullator och syrgas.

Hon kan inte ta sig ut utan hjälp och nu svarar hyresvärden Per Ovedal på varför inte hissen har fungerat under den senaste tiden.

– Jag har beställt reparation på hissen 15 gånger och det har varit väldigt svårt att hitta grejer. Vi har en hissreparatör som är inkopplad på det från Västervik och han håller på med den i dag, säger Per Ovedal och fortsätter:

– Jag vill självklart inte att en hiss ska gå sönder. Det kostar mig massa pengar och jag har gjort vad jag kan. Reparatören har inte fått fram delarna som han skulle ha till hissen och under de fem veckorna gick hissen under en period, sen gick fem remmar av. Det är vad han ska montera i dag. Det är inte ett fel som har hållit på hela tiden, det har kommit olika fel.

När tror du att problemet kan vara löst?

– I dag om det vill sig väl.

Hur ser du på hyresgästernas situation?

– Jag vet att det är jävligt och jag vill inte att hissen ska gå sönder. Det är jättedyrt för min del och jag kan bara beklaga men allt tar tid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt