Annons:

McDonalds offensiva plan i Norden – öppna 200 restauranger på tio år

McDonalds ser stor tillväxtpotential de kommande åren och vill öppna 200 nya restauranger på tio år i Norden. Foto: Pixabay

McDonalds offensiva plan i Norden – öppna 200 restauranger på tio år

McDonalds går på offensiven och planerar en stor expansion i Norden med 100 nya restauranger under de närmaste fem åren och 200 på tio år.

Annons:

Expansionen ska ledas av Guy Hands som har tagit över som developmental licensee för McDonalds i Sverige, Norge, Danmark och Finland. 

I pressmeddelandet står det att man har tillbringat det första året med att lära känna marknaderna, företaget och franchisetagarna och nu är de redo att accelerera sina expansionsplaner. 

Skapar 5 000 nya arbetstillfällen

Hamburgerkedjan planerar att öppna 100 restauranger i Norden under fem år och 200 restauranger under tio och det är något som skapar uppemot 5 000 nya arbetstillfällen. 

Sverige är den största marknaden i gruppen och kommer få en betydande del av de kommande nyöppningarna. 

”Vi ser stor tillväxtpotential på alla fyra marknaderna med god tillväxt i alla länder. Under de kommande åren kommer vi att göra betydande investeringar för att ta till vara på marknadspotentialen. Vi serverar 150 miljoner gäster om året och visionen är att nå 200 miljoner per år i Norden”, säger Christer Åberg, koncernchef på McDonalds Norden, i ett pressmeddelande. 

Ska börja erbjuda hemleverans

Bortsett från expansionen satsar hamburgerkedjan på att renovera de befintliga restaurangerna och förbättringarna innebär att gästerna kan beställa vid digitala kiosker, nytt kök för tillagning ”på beställning” och en förbättrad service. Under våren kommer McDonald’s i Sverige att börja erbjuda hemleverans, vilket gör det ännu enklare och bekvämare för gästerna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt