Annons:

  • Stort intresse för upphandlingarna: ”Fantastiskt glad”

    28 företag kom på informationsmötet kring de stora upphandlingarna i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

  • Stort intresse för upphandlingarna: ”Fantastiskt glad”

    Anders Kindström, näringslivssamordnare Hultsfreds kommun var nöjd med informationsmötet och att så många företag kom. Foto: Ossian Mathiasson

Stort intresse för upphandlingarna: ”Fantastiskt glad”

De lokala entreprenörerna visade ett stort intresse vid informationsmötet inför de framtida projekten som ska upphandlas för cirka 500 miljoner kronor i Hultsfreds kommun.
– Det var jätteroligt och jag är fantastiskt glad, säger Anders Kindström, näringslivssamordnare Hultsfreds kommun.

Annons:

Hultsfreds kommun kommer under 2018 och två år framåt genomföra flera större upphandlingar för cirka 500 miljoner kronor. 

Inför anbudslämnandet, som snart drar i gång, bjöds lokala byggentreprenörer in till en informationsträff på Campus Hultsfred på torsdag. 

För Anders Kindström kom det mycket mer folk än vad han hade tänkt sig. 

– Det kom 28 företag och nästan 50 personer från företagen. Jag hade inte föreställt mig det. Skulle det komma tio företag så hade jag varit nöjd. Häromdagen, när vi närmade oss 30 företag, hörde jag av mig till Campus och frågade om lokalerna räckte till. Jag tycker att det är väldigt roligt att det var så mycket folk, säger Anders Kindström. 

Det blev information och dialoger inför de kommande upphandlingarna som till exempelldet nya biblioteket i Hultsfred, förskolan och social hänsyn. 

Riksbyggen var på plats och informerade om kommande till- och ombyggnationer av kommunens samtliga äldreboenden och deras erfarenheter av social hänsyn.

– Det är något som jag brinner för och det gör även Riksbyggen, säger Anders Kindström. 

Med nästan 50 företrädare från olika byggföretag blev det en bra dag som skapade dialog och som kan förenkla för den som vill lämna anbud. 

– Intresset är stort inför det som ska hända i Hultsfred. Nu fick de mindre lokala företagen möjlighet att träffa de större entreprenörerna och knyta kontakter. Det är första gången som vi satsar på något i den här stilen, det är ett nytt grepp, säger Kindström. 

Vad händer nu?

– Vi får sätta oss ner och göra en utvärdering. Jag får höra av mig till företagen och fråga vad de tyckte och vad de saknade och vad de vill ha mer eller mindre av. Jag hoppas att det blir en återkommande grej, säger han och fortsätter: 

– Känner vi att det är något som vi vill göra varje år för att hålla företagarna uppdaterade så kan vi göra det. Jag tror att vi ska göra det relativt ofta, då får entreprenörerna möjlighet att träffa varandra och det finns en vinst i det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt