Annons:

VÄNDNINGEN: ALLA SÖKANDE FÅR FÖRSKJUTEN SEMESTER I HULTSFRED

Per-Inge Pettersson (C) berättar att alla som har sökt förskjuten semester får denna möjlighet i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

VÄNDNINGEN: ALLA SÖKANDE FÅR FÖRSKJUTEN SEMESTER I HULTSFRED

Tanken var möjligheten till förskjuten semester skulle begränsas till 50 personer i år. Nu får de 18 personer som stått på en väntelista samma möjlighet.
– Det blir en trygg sommar men det blir svårt att sätta en ekonomi i balans, säger Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande.

Annons:

Totalt 68 medarbetare inom vård och omsorg ansökte om att förskjuta sin semester 2018. 

Socialnämnden har tidigare beslutat att begränsa antalet medarbetare till 50 som får sin ansökan beviljad. 

Nu har socialnämnden tagit beslut om att erbjuda alla som ansökt om förskjuten semester denna möjlighet och det handlar om ytterligare 18 personer. 

Vid ett möte i mars då man gick igenom de ordinarie personal som önskat att förskjuta sin sommarsemester 2018 framförde enhetscheferna tydligt att de önskade att alla som ansökt om förskjuten semester skulle erbjudas det. 

Enhetscheferna har känt oro och nu ger socialnämnden grönt ljus för det och river upp beslutet om begränsad möjlighet till förskjuten semester. 

Behovet av personal inom vården inför sommaren 2018 räknas till 207 personer. Det har inkommit 128 ansökningar fram till i dag för att kunna täcka det behov som finnas av vikarier plus de 50 personer som fick förskjuten semester. Nu kan man även räkna in 18 personer till som får förskjuetn semester.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt