Annons:

  • Efter tunga år – nu har vinden vänt:

    Birgitta Nilsson Qvistberg och Sandra Stenfeldt på Ekliden nominerade sitt boende till årets arbetsplats och i dag fick de utmärkelsen av socialförvaltningen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Efter tunga år – nu har vinden vänt:

    Gunilla Nilsson Qvistberg får diplomet av socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson.

  • Efter tunga år – nu har vinden vänt:
  • Efter tunga år – nu har vinden vänt:

    Ann-Gret Sillén och Per-Inge Pettersson kom till Ekliden för att dela ut priset till årets arbetsplats.

  • Efter tunga år – nu har vinden vänt:

    Sandra Stenfeldt fick ta emot blomman från Jeanette Persson på Kommunal.

Efter tunga år – nu har vinden vänt: "Finns en helt annan arbetsglädje"

För några år sedan var mycket negativt på Ekliden. Nu har allt vänts uppåt efter mycket hårt arbete.
I dag fick man ett kvitto på det när de blev årets arbetsplats inom socialförvaltningen.
– Det finns en helt annan arbetsglädje på Ekliden nu än vad det fanns när jag började, säger enhetschefen Susan Andersen.

Annons:

Eklidens särskilda boende i Virserum fick den fina utmärkelsen under torsdagseftermiddagen och mitt under personalmötet klev socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson, socialchefen Ann-Gret Sillén och Kommunals Jeanette Persson in med diplom och blommor. 

"Hänt otroligt mycket"

Personalen misstänkte vad som var på gång och glädjen blev stor när Per-Inge Pettersson tillkännagav att Ekliden blivit utsedda till årets arbetsplats. 

– Det har hänt otroligt mycket här på Ekliden de senaste åren. Visst, resultaten är otroligt mycket bättre i brukarundersökningarna men det är inte bara det. Vi får hela tiden höra positiva saker om Ekliden som vi inte fick för några år sedan, säger Ann-Gret Sillén. 

Hon utvecklar sitt resonemang:

– Då tyckte de boende att man inte blev sedd på det sättet som man skulle och jag hade anhöriga som inte var så nöjda. Så är det inte i dag. Ni har gjort en imponerande resa och det är den främsta anledningen till att vi är här i dag. Ni har fått en samsyn och jobbar på ett helt annat sätt, säger hon. 

"Annan arbetsglädje"

Enhetschefen Susan Andersen känner stolthet och pekar också på den starka utvecklingen som har gjorts på boendet. 

– Det finns en helt annan arbetsglädje på Ekliden nu än vad det fanns när jag började, det ska jag erkänna. Nu hör man mycket höga skratt och det finns en helt annan arbetsglädje i huset, säger Susan Andersen. 

Undersköterskorna Sandra Stenfeldt och Birgitta Nilsson Qvistberg har skrivit om boendets utveckling och nominerade tillsammans boendet till tävlingen i årets arbetsplats. 

– Brukarenkäten peppade oss till att göra det, vi fick väldigt bra resultat när den presenterades. Vi visste inte riktigt vad vi skulle skriva heller, det är inte så lätt att skryta om sig själv, säger Sandra Stenfeldt. 

Jobbar för att lyxa till tillvaron

Det som har gjort att man har fått denna starka utveckling är bland annat att Birgitta Nilsson Qvistberg jobbar halvtid med det salutogena arbetssättet. 

– Vi vill ge de äldre en rolig vardag med guldkant. Mitt uppdrag är att peppa personalen och samtidigt sätta de äldre i fokus, säger Birgitta Nilsson Qvistberg. 

Stämningen är mycket bättre på boendet nu jämfört med för några år sedan, enligt Birgitta och Sandra. På Ekliden jobbar 23 undersköterskor och 19 personer bor på boendet.  

– Vi hade väl inte det bästa ryktet när det kom personer utifrån och när det kom till bemötande. Vi var kanske stressade men nu har vi fått mer tid för att ta hand om oss själva och pensionärerna och har en bra personalgrupp. Det är kul att få respons. Man känner att man växer hela tiden, säger Gunilla Nilsson Qvistberg.

Sandra Stenfeldt: 

– Det luktar ofta nybakade bullar i korridorerna och det lockar ut de äldre från sina rum. Vi har en bra gemenskap.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt