Annons:

HFK vill förbättra integrationen – så ska det gå till

Hultsfreds FK vill satsa på förbättrad integration och se till att få till en mänsklig resurs som jobbar med dessa frågor. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

HFK vill förbättra integrationen – så ska det gå till

Hultsfreds FK ser den stora invandringen till kommunen som en stor resurs och vill expandera sin verksamhet bland de nya kommuninvånarna.
”I den bästa av världar vore vi redan där men bättre sent än aldrig”, skriver Hultsfreds FK i en skrivelse till kommunstyrelsen och kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons:

Det är HFK:s ordförande Bo Sahlin och ungdomsansvarige Per Lindqvist som vill satsa på förbättrad integration i Hultsfreds kommun och framför sina tankar i en skrivelse till kommunstyrelsen och kultur- och fritidsförvaltningen.

Föreslår möte med kommunen 

Med många nya kommuninvånare blir det stora utmaningar för kommunens skolor och socialförvaltning men de pekar också på de stora möjligheterna. 

”Att erbjuda barn och ungdomar en fritidssysselsättning samt lära dem och deras anhöriga regler och föreningskultur stärker samhället och ger mindre plats för dåligt beteende. De nya barnen och ungdomarna är en positiv utmaning för alla kommunens föreningar och klubbar”, skriver Sahlin och Lindqvist i sin skrivelse. 

De föreslår ett möte mellan klubben och kommunen för att undersöka vad som kan och ska göras. 

"Vår insats betyder mycket"

En viktig uppgift som de lyfter är att introducera föräldrar och anhöriga i föreningarnas verksamhet och även få till en mänsklig resurs som jobbar med ungdomar på dag- och kvällstid, organiserar spel på Lindblomskolans fotbollsplan och bygger upp anhörigkontakter. 

”En projektanställd måste utöver fotbollen lära ut regler och kultur som gäller för hela samhället. Då Hultsfreds FK i dagsläget har kontakt med drygt 230 barn/ungdomar är vi övertygade om att vår insats betyder mycket för exempelvis skolan och därmed hela samhället”, skriver HIF-representanterna.

Finansieringen av den tänkta tjänsten föreslås ske i samarbete mellan klubben, kommunen, Arbetsförmedlingen, Smålands Fotbollsförbund och Allmänna Arvsfonden, enligt Sahlin och Lindqvist. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt